×

Bitmesi Gereken İlişkiler Neden Bitirilemez?

Bitmesi gereken ilişkiler neden bitirilemez 

Bitmesi Gereken İlişkiler Neden Bitirilemez?

İlişki bitirmek, yeni bir ilişkiye başlamak kadar zordur. Özellikle uzun bir ilişkiniz varsa, bu ilişkiyi noktalamak oldukça zordur. 5 yıllık ilişkiyi bitirmek gibi araştırmalar yapılmakta, ancak pek çok insan yıllar boyunca beraber olduğu insanı her ne kadar istemese de hayatından çıkartmayı düşünememektedir.

Bitmesi gereken ilişkiler neden bitirilemez sorusuna verilebilecek sayısız cevap bulunmaktadır. Bitmesi gereken ilişkiler, genellikle yorucu ve huzursuzluğun hâkim olduğu ilişkilerdir. Bu tür ilişkilerde her ne kadar olumsuz yönler ağır bassa da, alışkanlık duygusu nedeniyle insanlar ilişkiyi bitirememektedir.

Bitmesi gereken ilişkiler neden bitirilemez 

Sonu Olmayan İlişkilerin Sonlandırılmama Sebepleri

Uzun süreli ilişkilerde partnerler birbirine daha az sevgi duyabilmektedir. Ancak bu tür ilişkilerde bağımlılık ve alışkanlık seviyesi oldukça yüksektir. Yani, uzun ilişki yaşayan insanlar her zaman günaydın mesajı almakta, dışarıya çıkmak için hiçbir arkadaşa ihtiyaç duymamakta, 7 gün 24 saat konuşabilecek birini bulabilmekte ve çevresiyle iletişimini kopartabilmektedir.

Ancak ilişkiyi bitirme söz konusu olduğu zaman ilişkiden çıkacak olan bireyler boşluğa düşmektedir. Bu nedenle bitmesi gereken ilişkilerin bitmeme nedeni alışkanlıktır. Alışkanlık sebebiyle insanlar her ne kadar artık karşı tarafı eskisi kadar sevmese de ilişkilerini bırakmak istememektedir.

Sonu olmayan ilişkiyi bitirmek oldukça zordur. Zira daha önce de altınız çizdiğiniz gibi bu durumun pek çok sebebi bulunmaktadır. Bağımlılığa ek olarak ilişkiyi bitirememe sebepleri şu şekildedir:

  1. Uzun bir ilişkiden çıktıktan sonra tekrar kimseyi sevemem korkusu
  2. Uzun ilişkiden sonra kendimi toparlayamama korkusu
  3. İlişki bittikten sonra uzun ilişki esnasında ihmal ettiğim arkadaşlarım veya ailemin yüzüne bakamam korkusu
  4. O olmadan hiçbir şey yapamam korkusu
  5. Başka biriyle cinsel ilişkiye giremem korkusu

Yukarıda da rahatça görüldüğü üzere ilişki bitirememenin temel nedeni alışkanlıktır. Birbiriyle her gün konuşmaya alışık olan insanların hayatlarını ayırması oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Ancak tekdüze devam eden ve yorucu olan ilişkileri bitirmek verilebilecek en sağlıklı kararlardan biri olacaktır.

 Bir İlişkinin Bitmesi Gerektiğini Nasıl Anlarız?

Uzun ilişki yaşayan her birey bir dönem de olsa bir ilişkinin bitmesi gerektiğini nasıl anlarız sorusuna bir cevap aramaktadır. Uzun ya da kısa süreli olan ilişkilerin bitmesi gerektiğinin bazı sinyalleri bulunmaktadır.

Bir ilişkinin bitmesi gerekiyorsa, bunu çok kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Zira bu tür ilişkilerde hiçbir şey ilişkinin ilk günlerindeki gibi olmamaktadır. Aşağıda yer alan listeye göz atarak bir ilişkinin bitmesi gerektiğini anlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken noktalar belirtilmektedir.

  1. Karşı taraf sizi artık dinlemiyorsa ilişkiniz zorlu bir döneme girmiştir.
  2. Partnerinizin dertlerini dinlemek size sıkıcı ve boğucu geliyorsa onu artık eskisi kadar önemsemiyorsunuz demektir.
  3. Yapılan ufak hatalar büyük kavgalara sebep oluyorsa, ilişkide tahammül seviyesi yok denecek kadar azalmıştır.
  4. Partneriniz sizinle dalga geçmeye başladıysa, ilişkinin bitme sebeplerinde biri olan saygısızlık baş gösteriyor demektir.
  5. Sevgilinizi eskisi kadar istemediğinizi fark ediyorsanız, ilişkiyi bitirmek istediğiniz anlaşılmaktadır.
  6. Sevgiliniz hiç olmadığı biri gibi davranmaya başladıysa ve sizi kendinden soğutmaya başladıysa, ayrılık konusunun açılmasını bekliyor olabilir.
  7. Sevgiliniz ile cinsel yaşam için birlikte olduğunu fark ettiğiniz zaman ilişkiyi bitirmek için pek çok sebebiniz olacaktır.

Yukarıda belirtilen örnekler, bir ilişkinin bitmesi gerektiğini nasıl anlarız sorusuna verilebilmektedir. Ancak ayrılık sinyallerinin anlaşılması yalnızca bununla sınırlı değildir. Bir ilişkiyi bitirmeniz gerektiğini anlayabilmeniz için öncelikle karşı tarafa duyduğunuz saygıyı ve aşkı düşünmeniz gerekmektedir. Zira bu duygular azaldıysa, sonu olmayan bir ilişki içerisinde olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Sonu Olmayan Bir İlişki Nasıl Bitirilir?

Sonu olmayan bir ilişki nasıl bitirilir sorusu, uzun bir zamandır bir ilişki içerisinde olan ancak yol kat edemeyen bireyler tarafından merak edilmektedir. Sonu olmayan ilişkiyi bitirmeden önce iyice düşünmeniz ve bu doğrultuda kararlar almanız gerekmektedir.

Sonu olmayan ilişkiniz hakkında ne düşündüğünüz bu noktada oldukça önemlidir. Örnek vermek gerekirse, karşı tarafı gerçekten seviyor musunuz yoksa birbirinize sadece alışık mısınız sorusuna verdiğiniz yanıt, bu ilişkiyi bitirip bitirmemenize karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Eğer ilişkinizi bitirmeye karar verdiyseniz, partneriniz ile yüz yüze konuşmanız gerekecektir. Zira büyük meselelerin telefonda konuşulması ilişkiye yapılacak en büyük saygısızlıklardan bir tanesidir. Bu nedenle yüz yüze buluşarak içinizde olan her düşünceyi karşı taraf ile paylaşmanız en doğrusu olacaktır.

İlişki Bitirme Konuşması

İlişki bitirme konuşması, klasik bir dizi cümleden oluşmaktadır. Ancak karşı tarafa gerçekten değer veriyorsanız, klişe laflar yerine gerçekten hissettiklerinizi söyleyerek ilişkiyi sonlandırmanız gerekmektedir.

Eğer sevgilinizle yollarınızı ayırmaya karar verdiyseniz, ilişki bitirme konuşması planlamanıza gerek yoktur. Ancak bilinmesi gerekir ki, “Sorun sende değil bende” ya da “Ben seni hak etmiyorum” gibi cümleler her ayrılık konuşmasında geçen bilindik yalanlardandır. Bu nedenle kendi düşüncelerinizi süslemeden karşı tarafa iletmeniz oldukça önemlidir. Ayrıca bu konuşmayı yüz yüze yapmanız, ilişkinize verdiğiniz değer ve saygıyı ortaya çıkartacaktır.

Bitmesi gereken ilişkiler neden bitirilemez sorusuna bir yanıt arayan ve sonu gelmeyen ilişkilerini noktalamak isteyen bireyler, yukarıda belirtilen tüm hususları göz önünde bulundurmalıdır. Daha önce de belirtildiği üzere ilişkiyi bitirmek, yeni bir ilişkiye başlamak kadar zorlayıcı bir süreçtir. Bu nedenle ilişkinizi bitirmek istiyorsanız iyi düşünmeli ve kalp kırmadan bu durumun üstesinden gelmelisiniz.

Yorum gönder