×

Demiseksüellik Nedir?

Demiseksüellik Nedir

Demiseksüellik Nedir?

Demiseksüellik Nedir? Sorusu, bu kavramın cevabını merak edenler tarafından sıklıkla araştırılan soruların en başında gelmektedir. Demiseksüellik cinsellikten önce, ilişkilerde duygusal bir bağ arayanlara verilen isim olmaktadır. Demiseksüel olan kişiler, önce duygusal manada bağlanmadan cinsel bir birliktelik yaşayamamaktadırlar. Genellikle aseksüellik ile karıştırılan demiseksüellikte her zaman cinsel bir bağlılıkta olmaktadır. Aseksüller cinsel hiç bir istek duyamazken,  demiseksüellerin cinsel arzu duyabilmek için önce duygusal olarak bir kişiyi sevmeleri gerekmektedir. Demiseksüellerin özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır;

Demiseksüellik Nedir

Demiseksüellerin Kendilerini Diğer İnsanlardan Farklı Hissetmeleri

Demiseksüellerin kendilerini farklı hissetmeleri ergenlik dönemlerinde başlamaktadır. Diğer insanlara göre ergenlik dönemlerinde bu bireyler herkes gibi karşı cinsten hoşlanmadıklarını fark etmektedirler. Arkadaşlarının karşı cinsin dış özelliklerinden bahsetmeleri ve fiziksel görünüşleri hakkında yorum yapmaları demiseksüel kişileri hiç bir şekilde etkilememektedir. Aynı zamanda cinsel açıdan farklı olduklarını da ergenlik zamanlarında anlamaktadırlar. Kendilerinde bir anormallik olduğunu sezselerde,  bazı kalıplara uymadıklarından dolayı bunun bir hastalık olmayıp, bir tercih olduğunu anlayabilmektedirler.

Demiseksüellerin İlişkilerine Arkadaşlık İle Başlaması Özelliği

Demiseksüellik Nedir? Sorusuna bağlı olarak verilecek en net cevaplardan biri de demiseksüllerin çok iyi bir arkadaş olabildiği gerçeği olmaktadır. Cinsellik önce duygusallığa önem veren bu bireyler bu nedenle karşı cinsle çok iyi arkadaşlık bağları da kurabilmektedir. Demiseksüel bireylerin kadınlarla kurduğu bu arkadaşlıklar, sonraki aşamada duygusal bağlılığa, bir sonraki adımda ise cinsel birlikteliğe kadar gitmektedir. Demiseksüel bireylerin en büyük özelliklerinden bir diğeri de bütün bunlara bağlı olarak aşırı sevecen ve duygusal olmalarıdır.

Demiseksüellerin Tek Gecelik İlişkileri Tercih Etmemeleri

Demiseksüel bireyler asla tek gecelik ilişkiler yaşamaya taraf olmayan bir kişilik yapısına sahiptirler. Bunun nedeni her zaman cinselliğin ikinci planda kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle demiseksüel olan bir bireyin tek gecelik ilişkileri tercih etmesi söz konusu olmamaktadır. Çünkü bu bireyler cinselliği amaç olarak görmeyip, sadece bir ilişkinin sonucuna bağlı olarak gelişen bir eylem olarak kabul etmektedirler.

Demiseksüellerin Flört Etmemeyi Sevmemeleri

Demiseksüeller flört etmeyi asla tercih etmemektedirler. Hiç bir zaman bir sevgili arayışına girmezler. Buna bağlı olarak fiziksel görünüşlere göre tercihlerde yapmamaktadırlar. Demiseksüeller için tek önemli olan şey önce karşı cinsle duygusal bir bağ kurabilmesi olmaktadır. Bu nedenle kaliteli ve duygusal olarak yakınlık hissettiği kadınlarla beraber olmayı her zaman tercih etmektedir. Bu kadınla sinemaya gitmek, yemeğe çıkmak ya da beraber gezilere gitmek bir demiseksüelin sen sevdiği en sevdiği aktiviteler olmaktadır.

Demiseksüellerin Karaktere Önem Vermesi

Demiseksüellik nedir? Sorusunun en önemli cevaplarından biri de demiseksüellerin karşı cinsin karakterine önem vermesi olmaktadır. Demiseksüel olan biri fiziksel görünüşten önce karşıdaki kişinin karakterine bakmaktadır. Âşık olabilmesi için bir kişinin karakterinin iyi olması bu bireyler için büyük önem taşımaktadır. Ancak karakterini sevdiği kişilere karşı bir yakınlık duyup âşık olabilmesi en büyük özelliklerinden biri olmaktadır.

Demiseksüellerin İlişkileri Ciddiye Alması

Demiseksüel bakış açısı bağlamında ilişkileri ciddiye almakta yer almaktadır. Biri ile arkadaşlık kuran bir demiseksüel için o arkadaşlık çok önemli anlamlar taşımaktadır. Bir demseksüel için karşı tarafa duyduğu bu hisler derin duygulardan oluşmaktadır. Bu yüzden demiseksüeller tarafından sevilen kişiler her zaman daha şanslı kişiler olmaktadırlar.

Demiseksüellerin Derin Sohbetleri Sevmeleri

Demiseksüellik kavramı çerçevesinde arkadaş olunan karşı cinsle derin sohbetler yapabilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bir demiseksüelin âşık olabilmesi için bu derin ve uzun sohbetlerin her zaman büyük rolü olmaktadır. Duygusal bağ kurabilmek için bu sohbetler en büyük neden olmaktadır. Demiseksüellikte bireyler, insanların aslında derin duyguları ve gerçek yüzleri ile ilgilenmektedirler. Bu yüzden karşı tarafla sağlıklı bir ilişki kurabilmek için karşı tarafında derin sohbetleri sevmesi gerekmektedir.

Demiseksüellerin Fiziksel Görünüşe Önem Vermemeleri

Demiseksüellikte en önemli olan bakış açılarından bir diğeri de, asla karşı tarafın dış görünüşlerine ve fiziksel görünüşlerine önem vermemeleri olmaktadır. Bir demiseksüel asla fiziksel olarak güzelliğe ve çirkinliğe bakmamaktadır. Onun için önemli olan bir insanın karakteri ve iç dünyasının güzelliği olmaktadır. Bu yüzden kurduğu bu duygusal bağda güzellik ve çirkinlik asla önem taşımamaktadır.

Demiseksüellerin Sekse Bakış Açısı

Demiseksüellikte seksin anlamı sadece bir amaç olması değil sonuç olmasında yatmaktadır. Bu nedenle demiseksüel olan bireyler sekse karşı olmayıp, seksi ancak duygusal bir bağ kurduktan sonra yapabilmektedirler. Seksüellerden farkları onlar için cinsel birlikteliğin bir amaç olmayıp, aşk olmasıdır. Demiseksüel bir birey birisine karşı özel duygular hissettiği zaman ilk önce onu seks odaklı değil insan kaynaklı sevmektedir. Buna göre bir demseksüelin cinsel dürtülerinin harekete geçmesine, karşı cinsin fiziksel yapısı değil kafa yapısı ve karakteri yardımcı olmaktadır. Bu yüzden demseksüel olan bireyler her zaman uzun soluklu olan ilişkileri tercih etmekte ve tek gecelik ilişkilere asla girmemektedirler. Aseksüeller gibi cinselliğe tamamen kapalı olmayıp, aslında cinselliğe duygusal bağlamda önem vermektedirler.

Demiseksüellerin Çok Duygusal Olması

Demiseksüeller yapıları gereği çok duygusal ve olayları en ince ayrıntılarına kadar düşünen insanlar olmaktadırlar. İnsanlara değer verdikleri için demiseksüellerle olan arkadaşlıklarda derin bağlar rahatlıkla kurulabilmektedir. İnsanlara karşı saygı ve sevgi ile yaklaşan bu bireyler, aynı zamanda dış görünüşlere önem vermedikleri için her birey tarafından da sevilebilen insanlar olmaktadırlar.

Yorum gönder