×

Kalp Kırıklığından Sonra Nasıl Mutlu Olunur?

Kalp kırıklığından sonra nasıl mutlu olunur

Kalp Kırıklığından Sonra Nasıl Mutlu Olunur?

Kalp kırıklığından sonra nasıl mutlu olunur tarzında düşünen ve bu konuda sorunları olan insanlar, uygulayabilecekleri çözüm önerilerini incelemektedir. Kalp kırıklığı, bir ilişkide yaşanabileceği gibi arkadaşlar arasında da yaşanabilen olumsuz duygular arasında yer almaktadır. İnsanlar, kalpleri kırıldığı zaman içinde bulundukları ilişki türü ne olursa olsun istemsizce olumsuz düşünmeye başlamaktadır.

Daha çok ilişkilerde yaşanan ve çiftlerin olumsuz etkilenmesine neden olan kalp kırıklığı, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan olumsuz sonuçlar arasında yer almaktadır. Yaşanan kalp kırıklığının sonrasında nasıl mutlu olacağını düşünen bireyler, bu konuda uygulayabilecekleri çözüm önerilerini incelemektedir. Konu kapsamında sunulan öneriler şunlardır:

  • Olanları kabul etmek
  • Yeni başlangıçlar için adım atmak
  • Eğlenmeyi unutmamak
  • Baştan sona düşünmekten uzak durmak
  • Alışkanlıkları değiştirmek
  • Tekrar sevmeyi unutmamak

Bu öneriler, kırık bir kalbin tamir edilmesi ve ardından mutlu olunması için sunulmaktadır. Bu önerileri uygulayan kişilerin kendilerini eskiye kıyasla çok daha iyi hissedeceği düşünülmektedir.

Kalp kırıklığından sonra nasıl mutlu olunur

Olanları Kabul Etmek

Geçmeyen kalp kırıklığı, kişi üzerinde olumsuz etkilerin oluşmasına zemin hazırlayan durumlar arasında yer almaktadır. Bir ilişki sonrasında veya ilişki esnasında kalp kırıklığı yaşamak, bireylerin psikolojik anlamda etkilenmesine neden olabilmektedir. Ancak bu durumu kabul etmek ve olanları mantıklı karşılamak, bireylerin daha mutlu hissetmesini sağlayacaktır. Örneğin;

  • Kalp kırıklığının etkilerinin kalıcı olduğunu bilmek
  • Yaşanılan kötü günlerin zaman içerisinde geçeceğini bilmek
  • Her zaman için iyi bir yol olduğunu bilmek

Daha mutlu ve daha canlı hissetmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda olanları kabul ettiğiniz takdirde kalp kırıklığınızın sizde bıraktığı olumsuz etkilerin de azaldığını zaman içerisinde görmeniz mümkün olacaktır.

Yeni Başlangıçlar İçin Adım Atmak

Kırılan kalp nasıl kazanılır sorusu için verilebilecek en doğru cevap kişinin kendi hayatına müdahale etmesi olacaktır. Kalp kırıklığının farklı insanlar tarafından tedavi edilmesini beklemek çoğu zaman iyi bir tercih olmayabilir. Bu tip durumlarda da yapılması gereken tek bir seçenek kalmaktadır. Bireyler kendi hayatlarında değişiklik yaparak yaşadıkları kalp kırıklığını geride bırakabilir.

Hayatınızdaki düzenin değişmesini dağlayarak işe başlayabilirsiniz. Büyük adımlar atmak yerine daha küçük adımlar ile bu değişikliğe başlayarak kendinizi zaman içerisinde tedavi edebilirsiniz. Aynı zamanda bulunduğunuz ortamda yapacağınız değişiklikler ruh sağlığınızın da daha iyi konumda olmasına yardımcı olacaktır. Böylece sadece yaşanan kalp kırıklığı değil aynı zamanda ruh sağlığının da iyiye gitmesi sağlanabilmektedir.

Eğlenmeyi Unutmamak

Kalp kırıklığından sonra nasıl mutlu olunur diye düşünen pek çok kişinin olduğu bilinmektedir. İlişkilerin birçoğunda yaşanan bazı sebepler ve sorunlar bir tarafın kırılmasına ve ilişkiye olan bakış açısının değişmesine neden olabilir. Bununla birlikte yaşanılan kırgınlığın karşı taraf tarafından fark edilmesini beklemek de iyi bir yöntem olmayabilir.

Farklı birinin sizi iyileştirmesini beklemeden önce bu duruma kendiniz müdahale edebilirsiniz. Örneğin, eğlenmeyi ihmal etmemeye çalışarak yaşadığınız kalp kırıklığını kısa sürede geride bırakabilirsiniz. Bu konu kapsamında yapabileceğiniz aktiviteler;

  • Arkadaşlarınız ile farklı ülkeye veya şehre gitmek
  • Aileniz ile eğlenceli vakit geçirmek
  • Arkadaşlarınız ile dışarı çıkıp kaliteli gün geçirmek
  • Kendinize daha çok zaman ayırarak değişiklikler yapmak şeklinde gerçekleşebilmektedir.

Baştan Sona Düşünmekten Uzak Durmak

İlişki sırasında yaşanan veya bitmiş bir ilişki arkasından hissedilen kalp kırıklığı, oldukça yoğun ve olumsuz bir duygu olarak nitelendirilmektedir. Yaşanılan kalp kırıklığının kişi üzerinde bırakabileceği pek çok olumsuz durum bulunmaktadır. Bu olumsuz durumlardan uzaklaşmak ve kalp kırıklığı yaşadıktan sonra mutlu olabilmek için uygulanması gereken bazı öneriler bulunmaktadır.

Kalp kırıklığından sonra nasıl mutlu olabilirim diyen bir kişinin öncelikle aşırı düşünmekten uzak durması gerekmektedir. İlişkide yaşanan olumsuz durumların detaylı bir şekilde düşünülmesi, kısa sürede bireylerin çok daha kötü hissetmesine neden olabilmektedir. Aşırı düşünme sonucunda görülebilen duygular;

  • Kendini suçlama
  • Öfke patlamaları
  • Aşırı duygusallık
  • Depresyon hali

Gibi pek çok durumda olabilmektedir. Bu duygulardan uzak kalabilmek için de bireylerin aşırı düşünmekten oldukça uzak durması gerekmektedir.

Alışkanlıkları Değiştirmek

Rutin hayatı geride bırakarak alışkanlıklarınızı değiştirmeniz, yaşadığınız kalp kırıklığını kolayca atlatmanıza yardımcı olabilecek bir diğer öneri olarak karşınıza çıkacaktır. Sürekli aynı hayatı yaşamak, belli bir süre sonra size eski olumsuz günlerinizi hatırlatabilmektedir. Ancak hayatınızda yapacağınız değişiklikler ve özellikle alışkanlıklarınızda yapacağınız değişiklikler, kalp kırıklığını geride bırakmanızı sağlayacaktır.

Öncelikle, küçük alışkanlıklarınızı değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Spor yapmak, yemek alışkanlığı değiştirmek, müzik zevkinde değişiklikler yapmak başlıca uygulayabileceğiniz değişiklikler arasında yer almaktadır. Bu sayede kalp kırıklığınızın kısa süre içerisinde geçtiğini ve kendinizi çok daha iyi hissettiğinizi görebilirsiniz.

Tekrar Sevmeyi Unutmamak

Kalp kırıklığı nasıl geçer veya yaşanan kalp kırıklığından sonra nasıl mutlu olunur diyorsanız hayatın devam ettiğini unutmamanız gerekmektedir. Pek çok kişi, yaşadığı kalp kırıklığı nedeniyle tekrar sevmekten ve yeni ilişkilere başlamaktan çekinmektedir. Ancak kendinize uygun zamanı tanıdıktan sonra ve iyileştiğinizi hissettikten sonra tekrar sevebileceğinizi unutmayın.

Bir ilişkide ne kadar zorluk yaşanırsa yaşansın her bir problemin zaman içerisinde unutulacağını ve yeni başlangıçların yapılacağını bilmeniz gerekmektedir. Ancak bu öneriyi uygulamakta acele etmemenizde fayda olacaktır. Çünkü kendinizi iyileştirmediğiniz sürece bir ilişki içinde olmanız hem size hem de karşı tarafa büyük zararlar verebilir. Bu nedenle belli bir süre sonra hayatı akışına bırakmanız ve doğru kişiyi beklemeniz doğru bir karar olacaktır.

Yorum gönder