×

Amazon FBA Nedir, Nasıl Yapılır?

Amazon FBA nedir

Amazon FBA Nedir, Nasıl Yapılır?

Amazon FBA nasıl başlanır? Sorusu dijital dünya üzerinden elektronik ticarete başlamak isteyen ve bu alanda faaliyet gösterme girişiminde bulunan yatırımcılar açısından önemli ölçüde merak edilmektedir. Yatırımcıların günümüzde dijital dünya tarafından sunulan tüm imkanları en efektif şekilde kullanma arzusu Amazon FBA nasıl yapılır? Sorusunu da beraberinde getirmiştir.

Bu kapsamda Son dönemde çok sık tercih edilen ve pek çok yatırımcı açısından sektörde kazanç elde edebilme alanı olarak görülen Amazon FBA nedir? Anlaşılacağı üzere bir çeşit elektronik ticaret yöntemi olan FBA, Amazon tarafından geliştirilmiş ve modern teknikler etrafından güncellenerek girişimcilere alternatif olarak sunulmuş bir yatırım önerisidir.

Amazon FBA Nedir?

Daha geniş kapsamlı olacak şekilde Amazon FBA nedir? sorusuna yanıt vermek gerekirse Amazon FBA; “Fulfilled by Amazon” yani “Amazon Tarafından Yerine Getirilme” anlamına gelir. Bu tanım üzerinden hareket edilecek olursa Amazon FBA’nın firmanın dijital yatırımcılara yönelik elektronik ticareti daha kolay hale getirmeye yönelik bir çalışması olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu kapsamda Amazon FBA, alıcılar ve satıcıların en basit ve patik düzlem içerisinde alım-satım işlemlerini yönetebilmelerine yönelik çalışmalar bütünüdür. Bu sistemde satıcılar, satışını yapacakları ürünü Amazon tarafından belirlenmiş gerekliliklere uygun şekilde ambalajlar ve Amazon’un küresel ölçekte sahip olduğu depolara göndedir.

Amazon FBA nasıl yapılır? Merak edenler için bu aşamadan sonra Amazon satıcılar adına tüm süreci yönetir ve satıcıların sadece elde edecekleri kârları yönetmesine izin verir. Dolayısıyla bu sistemin e-ticarete oldukça yeni ve pratik bir kazanım vadettiğini söylemek mümkündür.

Amazon FBA Nasıl Yapılır?

Amazon FBA nasıl yapılır? Amazon FBA yapabilmek için belli başlı kuralların satıcılar tarafından karşılanması gerekmektedir. Firmanın son derece açık ve şeffaf bir şekilde yönetmiş olduğu süreç boyunca satıcılar yine şeffaf bir biçimde sunulan kurallara uygun hareket etmek ve bu kuralları yükümlülük nezdinde kabul etmek zorundadır.

Bir çeşit lojistik hizmet olarak anılan Amazon FBA Türkiye kapsamında da denen ve işlevselliği kanıtlanmış bir dijital ticari yöntem olma özelliğine sahiptir. Bu kapsamda söz konusu ticari yöntemin alıcılar ve satıcılar nezdinde farklı düzlemlerde oldukça geniş kapsamlı avantajlar içeriği söylenebilir.

Amazon FBA Avantajları Nelerdir?

Amazon FBA eğitimi alındıktan sonra bu girişim altında faaliyet göstermek isteyen kullanıcılar Amazon’un fiziki olarak sahip olduğu depolara satış yapacakları ürünleri gönderirler ve bu durumun son derece geniş ölçekli bir avantaj sağladığı açıkça görülmektedir.

Bu kapsamda Amazon FBA eğitimi sonrasında faaliyetlere başlayacak olan kullanıcıların elde edecekleri avantajları genel hatlarıyla şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Prime müşteriler ile kurulacak olan temas sayesinde yüksek bütçeli müşteri potansiyeli elde edilir.
  • Son derece zahmetsizdir ve fiziksel olarak efor harcanması minimal düzeydedir.
  • Amazon iade ve değişim başta olmak üzere tüm süreci yönetir ve dolayısıyla yatırımcı bu tarz olumsuzlukların muhatabı olmaz.
  • Amazon tarafından iletişim ve etkileşim destekleri 24 saat boyunca aralıksız olarak sunulur.
  • Alıcılar ve satıcılar açısından en temel avantaj ise tüm alışveriş sürecinin oldukça hızlı gerçekleşmesidir.
  • Daha az riskle maksimum düzeyde verim elde edilmesini sağlar.

Tüm bu özelikler düşünüldüğünde Amazon FBA avantajları oldukça geniş seçenekleri yatırımcılar ile doğrudan buluşturmaktadır.

Adım Adım Amazon FBA Yapma Süreci

Herkes tarafından merak edilen Amazon FBA nasıl yapılır? Sorusuna yanıt aramak adına adım adım bu ticari girişimin öyküsü şu şekilde gerçekleştirilmeye uygunluk taşır:

Satıcı Hesabı Oluşturma

Amazon FBA nasıl yapılır? Merak edenlerin ilk aşamada Amazon üzerinden satıcı hesabı oluşturmaları gerekir. Satıcı hesabı işlemleri son derece basit bir biçimde tamamlanabildiği gibi aynı zamanda platformun web adresi üzerinden hızla gerçekleştirilmesi mümkündür. Bu noktada tercih edilebilecek iki farklı hesap türü bulunur. Bu hesaplar profesyonel ve bireysel olmak üzere iki çeşittir ve kullanıcıların arzu etmeleri durumunda herhangi birini tercih etmeleri mümkündür. Bireysel hesapların komisyon ücretleri profesyonel hesaplara göre bir miktar daha yüksektir.

Ürünlerin Kataloğa Eklenmesi

Amazon FBA nasıl yapılır? Merak edenlerin ikinci aşamada hesap oluşturma işlemlerinin tamamlanması ile birlikte kişisel kataloglara ürünleri eklemesi gerekir. Eklenen bu ürünler Amazon ile paylaşılır ve bir sonraki aşamaya geçilir.

Ürün İçeriklerinin Girilmesi ve Diğer Ürün Detayları

Bu aşamada ürün içerikleri hakkında detaylar talep edilen bölümlere girilir ve ürünlerin dijital anlamda satışa uygunluğunun denetlenmesi adına Amazon ile paylaşılır. Bu aşamanın tamamlanması ile birlikte dijital ortamda gerçekleşen işlemler sonuçlanacaktır.

Ürün Ambalajlama Şartları

Amazon FBA yapabilmek için bazı şartların karşılanması gerekir ve bu şartların başında ambalajlama işlemleri gelir. Ürünlerin Amazon’un öngördüğü şekilde ambalajlanması ve buna uygun bilgiler eşliğinde kargoya verilmeye uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

Ürünlerin Amazon’a Gönderilmesi

Amazon FBA nedir? sorusunun en belirgin bir şekilde yanıt bulduğu aşama ise ürünlerin ambalajlanarak Amazon’un depolarına gönderilmesidir. Global ölçekte hizmet veren Amazon’un hemen her bölgede deposu bulunur ve temel olarak depoların nerede olduğunun da önemli olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Bu aşamada gönderimi yapılan ürünlerin tüm detayları yine Amazon ile paylaşılmalıdır.

Ürün Gönderimi

Amazon FBA nasıl yapılır? Merak edenler buraya kadar olan süreçte tüm işlemleri tamamlamıştır ve son aşamada Amazon satıcı adına tüm süreci yönetecektir.

Yorum gönder