×

Anka Teknoloji Üniversitesi

Anka Teknoloji Üniversitesi

Anka Teknoloji Üniversitesi

Anka Teknoloji Üniversitesi, İstanbul Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından 2013 yılında Ankara’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulması için verilen karar 18 Haziran 2013 tarihli ve 28681 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır.

Anka Teknoloji Üniversitesi son yüzyılda finanse edilen bölgedeki en büyük devlet üniversitesidir. Aynı zamanda tam akademik haklara sahip bir kuruluştur, yani doktor ve üniversite profesörü (yetkili doktor) unvanını verme hakkına da sahiptir. Bilimsel ve eğitsel faaliyetleri sırasında ülkenin bulunduğu bölgesinin ve şehrin tarihinin ve geleneğinin doğal bir parçası haline gelmiştir. Devlet yüksek öğretim kurumlarının ülke çapındaki sıralamasında ülkedeki benzer profildeki en iyi üniversiteler arasındadır.

Anka Teknoloji Üniversitesinin İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Anka Teknoloji Üniversitesinin sahip olduğu imkânlar ve olanaklar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Anka Teknoloji Üniversitesi, çok çeşitli kurslar ve yüksek düzeyde eğitim sunan modern ve iyi donanımlı bir okul olarak tanınmaktadır. Öğretim ve araştırmanın mükemmel kalitesi ve akademik kadronun rakipsiz akademik bilgi ve deneyimi, Anka Teknoloji Üniversitesin ‘de çalışmayı teşvik edici ve paha biçilmez bir deneyim haline getiriyor. Üniversite ayrıca iyi bir öğrenci altyapısına, araştırma ve öğretimi desteklemek için çok çeşitli yüksek standartlı laboratuvarlara ve konferans salonlarına, ayrıca üç yurt binasına, kendi yayıncısına ve modern bir ana kütüphaneye ve fakülte kütüphanelerine sahip olmaktan gurur duyar.

Anka Teknoloji Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Anka Teknoloji Üniversitesi genel olarak sorumlu olduğu tüm öğrencilerin eğitim ve gelişimi için çalışmalara devam ederken ayrıca bünyesindeki öğrencileri sosyal ortama hazırlamayı da amaç edinmiş ve buna yüksek düzeyde önem ve ilgi veren bir üniversite konumuna gelmiştir. Anka Teknoloji üniversitesi kulüpleri oldukça açık ve geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler üniversite bünyesinde mevcuttur. Bu kulüplerden bahsetmek gerekirse ilk olarak Mühendislik kulübünden bahsedebiliriz. Çocuk gelişimi kulübü de Anka Teknoloji Üniversitesinde bulunmaktadır. Ayrıca psikoloji kulübü, elektrik elektronik kulübü, siyaset akademisi gibi çeşitli kulüpler de bulunmaktadır. Gastronomi kulübü, tasarım atölyesi kulübü de bulunmaktadır. Öğrenciler sahip oldukları ilgi alanları doğrultusunda kulüpleri seçebilir ve bunun üzerine sosyal ortamlarda bulunma imkânlarına sahip olabilirler.

Anka Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki fakülteler: Adli Bilimler Fakültesi, Adli Teknolojiler, Adli Kimya, Adli Biyoloji, Adli Fizik, Yönetim ve Bilişim Güvenliği, Siber Güvenlik, Yönetimsel Güvenlik, Kriminoloji, Fen Fakültesi, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji, Adli Psikoloji, Mühendislik Fakültesidir. Bu fakültelerden Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bolümler ise Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım ve Yapay Zekâ Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji ve Teknolojileri Mühendisliği, Savunma Sistemleri Mühendisliğidir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Anka Teknoloji Üniversitesinde ki diğer akademik bölümlere bilgisayar bilimleri disiplini dersleri vermek üzere bir hizmet bölümü olarak kuruldu. Daha sonra ilerleyen yıllarında bölüm, şimdiki adı “Bilgisayar Mühendisliği Bölümü” ile Mühendislik Fakültesi’ne entegre edilmiş ve yeni misyonunu kendi lisans programlarını sağlamayı devretmiştir.

Misyon ve vizyon

Anka Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü‘nün amacı, bilgisayar tabanlı sistemlerin bağlamlarda kritik analizi, tasarımı, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için hesaplama teorisi, ilkeleri, pratiği öğretmek, üretmek ve yaymaktır. Bilgisayarlar ve insan, bilgisayarlar ve toplum, bilgisayarlar ve endüstri ve hizmetleri hakkında farkındalık yaratmaktır.

Tesisler

Bilgisayar Laboratuvarları

Derslerin çoğu, öğrencilerin projelerini ve ödevlerini modern (Unix/Linux/Solaris/Windows) işletim sistemlerinde uygulamalarını gerektirir. Laboratuvar oturumlarının gerçekleştirildiği, öğrencilerin projelerini ve ödevlerini uygulayabilecekleri 3 ayrı laboratuvar bulunmaktadır. Tüm bilgisayarlar, fiber bağlantı ile Anka Teknoloji Üniversitesi Kampüs Omurgasına bağlanan Gigabit Ethernet ile birbirine bağlıdır. Bu laboratuvarlar, Linux (Ubuntu) işletim sistemleri çalıştıran Intel tabanlı hepsi bir arada bilgisayarları içerir. Laboratuvarlar yüksek performanslı sunucularla donatılmıştır.

Yazılım laboratuvarları dışında, EE 281 Elektrik Devreleri, CENG 232 Mantık Tasarımı, CENG 336 Gömülü Sistem Geliştirmeye Giriş gibi derslerle ilgili uygulamalı çalışmalarda bir donanım laboratuvarı kullanılmaktadır.

Bilgi İşlem Hizmetleri

Her öğrenciye bölümde kullanmak üzere bir bilgisayar hesabı verilir. Bu hesap, öğrencilerin web sitelerini yayınlamak için kullanabilecekleri bir dosya depolama alanı olan bir e-posta hizmetiyle birlikte gelir. Ayrıca, öğrenciler ve öğretim üyeleri arasında iletişimi ve tartışmayı teşvik etmek için çeşitli konularda haber kanalları sağlayan bir Haber Sunucusu da bulunmaktadır.

Anka Teknoloji Üniversitesi

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim, araştırma ve kamu hizmeti olmak üzere üçlü bir misyonla kurulmuştur. Bu temele dayalı olarak, bölümün amacı, elektrik mühendisliğinin tüm ana alanlarında, öğrencilere yaşam boyu sürekli öğrenme ve liderlik için hazırlayacak tutum, değer, vizyon ve eğitimi aşılamak, yetenek ve becerilerini geliştirmektir. Toplumun yararına akıllıca, yaratıcı ve etkili bir şekilde çalışma tutkusu; insanlığın iyileştirilmesi için yeni bilgiler üretmek ve bunu evrensel olarak yaymak; mevcut ve gelecekteki teknolojik ihtiyaçlara gerçekçi ve yenilikçi çözümler üretmek, sosyal ve bilimsel ilerlemenin imkanını oluşturmakta öncü rol oynamak ve bölümün benzersiz niteliklere sahip olduğu ihtiyaçlar olduğunda özel hizmetler sunmaktır.

Bölümün amacı mesleki eğitim vermek ve aynı zamanda uygulamalı ve teorik araştırmalara aktif olarak katılmaktır. Bu nedenle, öğrencilerin uzmanlaşma gerçekleşmeden önce ekonomi, sosyal bilimler ve beşerî bilimler anlayışı ile birlikte matematik, fizik ve kimya gibi temel bilimler hakkında sağlam bir bilgi edinmeleri gerekir. Program, sorumluluk ve sağduyuya vurgu yaparak bireysel inisiyatif ve becerikliliğin gelişimini teşvik etmek için tasarlanmıştır.

Lisans programı, Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin çeşitli alanlarından hangisini seçeceklerine dair kararlarını beşinci yarıyılın sonuna kadar ertelemek isteyebilecek öğrenciler için tasarlanmıştır. Öğrenciler biyomedikal mühendisliği, iletişim, bilgisayar mühendisliği, kontrol sistemleri, elektrik makineleri ve güç elektroniği, elektronik, mikrodalgalar ve antenler, güç sistemleri ve yüksek voltaj, sinyal işleme alanlarında uzmanlaşabilirler. Dördüncü yıldaki uzmanlık alanlarının seçimi, Bölüm danışmanlarının veya Bölüm Başkanının yakın gözetiminde yapılmalıdır. Başarılı adaylara dördüncü yılın sonunda Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Lisans (BS) derecesi verilir.

Üniversite ve sanayi arasında karşılıklı olarak yararlı bir bağ oluşturan bu faaliyetler, bölümde daha yoğun bir araştırma ortamı için bir teşvik görevi görmekle kalmaz, aynı zamanda eğitimin iyileştirilmesine yardımcı olmak için endüstrinin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları hakkında bir bilgi kanalı oluşturur. Bölümde, güçlü akademik programlar, yüksek lisans ve doktora programlarının bir parçasını oluşturan yönlendirilmiş araştırmalar için bir arka plan vardır.

Anka Teknoloji Üniversitesi’nde bulunan Enstitüler: Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Enerji Enstitüsü olmak üzere 3 kapsamlı enstitü barındırmaktadır. Anka Teknoloji Üniversitesi’nde bulunan Yüksekokullara bakıldığında ise Yabancı Diller Yüksekokulu yer almaktadır.

Yorum gönder