Bayram Yusuf Aslan Ne Kadar Zengin?
Bayram Yusuf Aslan Kastamonu’nun Cide ilçesinde 1939 yılında doğmuştur. Aslan ailesinden kalan mirası bayram Yusuf Aslan ve kardeşleri bu serveti değerlendirerek katladılar. Aslan ailesi 1914’te Kastamonu’da sadece bir tersane sahibi ve il çevresinde tanınan bir aile durumundaydı, Türkiye’ye mal olan zenginlikleri ise resmen ayaklarına geldi diyebiliriz. Haliç’in temizlenmesi gereken bir döneme denk gelindiğinde Aslan ailesi Haliç’in temizlenmesi için bir gemi yapımına giriştiler ve ardından tersanelerini Çanakkale’ye taşımaya güç kazandılar. Çanakkale’de demir çelik üzerine üretim yapmaya başlayan Aslan ailesi, yatırımlarını genişleterek İstanbul Mahmutbey’e güçlü enerji sağlayacak demir çelik üretimini genişletecek bir alt yapı oluşturmak için yaptılar. Bu alt yapının uzun sürmemesi adına Bursa üzerinden enerji nakil hattı bile çektiler bölgedeki santraller bile o hat üzerinden enerji alabilmişti. Bu bölgelerde yapılan alt yapıların yatırımları oldukça maliyetli olduğunu söylemek mümkün ancak getirisi de Aslan ailesini Türkiye’nin sayılı zenginleri konumuna taşımıştır.
Bayram Yusuf Aslan turizm ve elektrik alanlarında eğitim almış 48 yaşlarında ise servetinin zirvesine yaklaşmıştı. İlk ticaret hayatı ailesi gibi tersane sahipliği yapmak ile değil apartman ve otel yatırımları olarak başlasa da günümüzde Türkiye’nin ürettiği demir çelik ürünlerinin Bayram Yusuf Aslanın başında olduğu İÇDAŞ tarafından gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bayram Yusuf Aslan iş dünyasında yer edinmiş bir aileden gelen ve konumu kendi hayatına taşıyan biri olmuştur. 2020 yılına gelindiğin de Forbes Türkiye zenginleri dergisinde yer alan listeye 400 milyar dolar serveti ile girmiştir. Günümüzde İÇDAŞ’ın hissedarı olarak bilinen Aslan kardeşlerin en üst yöneticisi olarak bilinmektedir, ayrıca İÇDAŞ’ın ise 5 milyar 200 milyon olduğu biliniyor. Bu büyük rakamların arkasında ise yaklaşık olarak 6 bin çalışanı bulunuyor.
İÇDAŞ Demir Çelik
Aslan ailesi adı altında kurulan Yönetim Kurulu Başkanlığının Bayram Yusuf Aslan’ın üstlendiği bu şirket 130 yıllık tarihi ile ayakta kalmayı başarıyor. Çelik üreticisi olarak bilinen bu sanayide aynı zamanda enerji ve ulaşım işleri de yürütülüyor. Günümüzde en büyük özel sektör çelik üretimi olarak adı geçen İÇDAŞ liman işletmesi, gemi üzerine çeşitli üretimler, kara ve deniz ulaşımı, turizm ve dış ticaret gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiğini söyleyebiliriz.
İÇDAŞ hissedarlarından olan Bayram Yusuf Aslan’ın kardeşi Necati Aslan ise hayatını kaybetmeden önce İÇDAŞ adına 6 milyonluk yatırımda bulunup büyük uygulamalı otel ve enerji alanında işlere imza attığını biliyoruz üstelik sorumluluğunu aldığı bu yatırımın gelirini hayatını kaybettikten sonra kardeşleri ve ailesine bahşetmiştir. İÇDAŞ’ ın temelinin kurulmasında da emeği olan büyük kardeş Necati Aslan sanayiye duyduğu ilgi ile tanınmıştı sadece kendi serveti ve kazancı ile ilgilenmemiş Türkiye’ye de sanayiyi kazandırmaya çalışmıştır. Bayram Yusuf Aslan da, Necati Aslan gibi aynı milli duygulara sahip olarak milli sanayiciliğin gelişmesi için çalışmalar yürütüp, çeşitli fikirlerde bulunmuştur.
Yorum gönder