×

Bingöl Menderes Üniversitesi

Bingöl menderes üniversitesi

Bingöl Menderes Üniversitesi

Bingöl menderes üniversitesi üniversitesi kısaca 1992 yılında aydında kurulmuştur. Ve bir devlet üniversitesidir. Bünyesinde beş fakülte bulunan fen-edebiyat, Nazilli iktisadi ve idari bilimler. Tıp, veteriner, ziraat fakültesi, üç enstitü, turizm ve otelcilik yüksekokulu, söke meslek yüksekokulu ile 1992 yılında aydın ve Nazilli de eğitime başlamış olan üniversitede şu an 14 fakülte, 3 enstitü, 1 devlet konservatuarı, 5 yüksekokul, 18 meslek yüksekokul ve 24 uyulama araştırma merkezini barındıran çeşitli bir devlet üniversitesidir. 2016 yılında merkez çakma, ışıklı, İsabeyli, Didim, ak bük, Nazilli Sümer, Çine Süleyman, pek güzel ve Karacasu muzaffer öz uysal yerleşkelerinde yanında Kuşadası, atça, Sultanhisar, Yenipazar, olmak üzere 17 ayrı yerleşim yerinde faaliyetlerini devam etmektedir. üniversitesi 03.07.1992. tarihli 3837 sayılı yükseköğretim kurumları teşkilatı hakkında 41 sayılı kanun hükmünde kararnamenin değiştirilecek kabule dair 2809 sayılı kanun ile 78 ve 190 sayılı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun uyarınca 1992 yılında kurulmuştur. Ege bölgesinin tanımla, ege denizine kıyısı olması sebebiyle turizmle kendine has kültürleri ile ve genç bir nüfusa sahip olmasının ekstra avantajı ile getirdiği eğitim alanındaki başarısıyla dikitleri üzerine çeken ili aydında faaliyet gösteren Bingöl menderes üniversitesi adını, 1950-1960 yılları arasında Türkiye cumhurbaşkanlığı yapmış olan istiklal madalyası sahibi olan Türk siyasetçi, Türkiye cumhuriyeti adamı ve hukukçu olan merhum başbakan Adnan menderesten almıştır. Kuruluşunda fen edebiyat fakültesi, Nazilli iktisadi ve idari bilimler fakültesi, tıp fakültesi, ziraat fakültesi ve veterinerlik fakültesi olmak üzere toplam 5 akademik birimden oluşmaktadır.

Bingöl menderes üniversitesi

Bingöl Menderes Üniversitesi Bölümleri

  1. Aydın İktisat Fakültesi
  2. Diş Hekimliği Fakültesi
  3. Eğitim Fakültesi
  4. Fen-Edebiyat Fakültesi
  5. Hemşirelik Fakültesi
  6. İletişim Fakültesi
  7. Mühendislik Fakültesi
  8. Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  9. Sağlık Bilimleri Fakültesi
  10. Söke İşletme Fakültesi
  11. Tıp Fakültesi
  12. Turizm Fakültesi
  13. Veteriner Fakültesi
  14. Ziraat Fakültesi
  15. Atça Meslek Yüksekokulu
  16. Aydın Meslek Yüksekokulu
  17. Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  18. Bozdoğan Meslek Yüksekokulu
  19. Buharkent Meslek Yüksekokulu
  20. Çine Meslek Yüksekokulu
  21. Davutlar Meslek Yüksekokulu
  22. Didim Meslek Yüksekokulu
  23. Karacasu Memnun İnci Meslek Yüksekokulu
  24. Koçarlı Meslek Yüksekokulu
  25. Köşk Meslek Yüksekokulu
  26. Kuyucak Meslek Yüksekokulu
  27. Nazilli Meslek Yüksekokulu
  28. Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  29. Söke Meslek Yüksekokulu
  30. Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  31. Sultanhisar Meslek Yüksekokulu
  32. Yenipazar Meslek Yüksekokulu

Bingöl Menderes Üniversitesi Yurt Seçenekleri

Bingöl menderes üniversitesi yurt seçenekleri Bingöl menderes üniversitesi için yaşam ve yerleşme alanları okula yakınlığı ve uzaklığı gibi yakın yerler için sizlere örnekler verebiliriz masala okula yakın ücretli ve ya ücretsiz yurtlar veya 1+1 ya da 1+0 daireler uygun olacaktır. Mesela kız öğrenciler için aydın akademik kız öğrenci yurdunu önerebiliriz. 1-2-4 kişilik kalma imkânı ve oda içeresinde mini buzdolabı kahvaltı, 4 çeşit akşam yemeği gibi seçenekler ile rahat bir kul hayatı geçirmek mümkün olacaktır. Erkekler ise aydın akademik erkek öğrenci yurdu olabilir. Oda aynı şekil kız öğrenci yurdu gibi 1-2-4 kişilik kalma imkânı ile mevcuttur.

ADÜ Ders Geçme Notu Kaçtır?

ADÜ ders geçme notu kaçtır sorularına hazırlamış olduğumuz bu makalede tüm sorulara cevap hazırladık. Fakültede eğitim öğretim programında zorunlu olan dersler için geçme notu 55 seçmeli olan dersler için ise meslek bilgi seçmeli, genel kültür seçmeli ve alan eğitim seçmeli geçme notu ise fakültede 50dir. Ayrıca. Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi 1-2 yabancı dil derslerinde geçme notu geçti/kaldı şekkinde olmaktadır. Üsten ders almak mümkünümdür: ADÜ öğrencisi dönem derslerini aldıktan sonra 45 AKTS ye kadar üstten ders alması mümkündür. Ancak üstten ders alabilmeleri için ö koşulu, üstten alınmak istenen dersin öğretim görevlisi ile görüşme yapıp, öğretim görevlisinden onay alması gerekmektedir. Kayıtların zamanı ne zamana kadardır: kayıt doldurma başvuruları akademik takvimde belirtilen der ekleme/silme tarihleri sonuna kadar yapılır. Sağlık nedeni ile yapılan kayıt doldurma için yapılan işlemler bu sürenin dışında kalmaktadır. Kayıtlarını dondurmak isteyen öğrenciler sadece devam eden eğitim öğretim yılı içerisinde yapılmalıdır. Sizlere hazırlamış olduğumuz bu makalede ADÜ düşünen üniversite öğrencileri için detaylı bir analiz ve her türlü bilgiyi kapsayan bir makale hazırladık. Siz değerli öğrenciler için bu makale akıllardaki birçok soruyu da yanıtlamış olacaktır.

Yorum gönder