×

Bölgesel Şekilde Kilolanma Nedenleri

Bölgesel Şekilde Kilolanma Nedenleri

Bölgesel Şekilde Kilolanma Nedenleri

Yağ besini bünyemiz için gereklidir. Niçin diye kafanıza takılacak olursa; yağ bünyenin sıcaklık dengesini oluşturur, enzim salınımını tetikler ve bünyeyi dış saldırılara karşı muhafaza eder. Ama her yerde olduğu gibi yağ besininin de aşırı alınması yararlı değildir. Bedende aşırı yağ seviyesi kalp-damar rahatsızlıkları, şeker ve birtakım kanserlerle içli dışlıdır. Bu sebeple bedenimizdeki yağ seviyesini belli bir oranda sabitlemeliyiz. Kafanıza takılan ilk sualin ne olduğunu bilebiliyorum: bedendeki yağ seviyesinin vücuda yayılması neye göre oluşuyor? Bölgesel Şekilde Kilolanma Nedenleri;

Bu merakın cevabı ise kalıtsal. Peki, kalıtsal kabul ediyoruz diye hiç mi araştırma yapmayacağız, yarar bulamayacağız? Elbette ki hayır. Şunu asla kafanızdan çıkarmayın arzulayıp da elde edemeyeceğiniz en ufak bir şey yok! İyi yeme-içme, yağ yakma, ısıl işlem görmüş ve işlenmiş ürünlerden kaçınma, dışarıdan bazı uğraşlarla alansal yağ kaybı gerçekleştirmek oldukça basit. Ama bir başına rejim tek yol olmaz. Kilo vermeyi gerçekleştirerek sorunlu alanlarda göze çarpar bir küçülme meydana getirebilirsiniz ama sizin için istenilen düzeyde olmayabilir. Bu seviyede ise işin rengini değiştirecek husus spor yapmaktır.

Bölgesel Şekilde Kilolanma Nedenleri

Hormonsal Farklılıkların Etkisi

Vücudumuzda üretilen insülin hormonu kanımızdaki bulunan şekerin hücre içerisine geçmesini meydana getirir. Bedende bu hormona karşı bir karşı koruma bulunuyorsa şekerin hücrelere sokulması ve işlenme güçleşir. Bu husus vücudumuzda daha çok insülin üretilmesine sebep olur. Çok fazla üretilen bu hormon aç hissetme ve daha fazla yemek yeme arzusuna sebep oluşturarak sarmal bir paradoks haline gelir. Bu enzimin sisteminde bir aksaklık oluşması özellikle kandaki şeker miktarında ayarsızlıklara sebep olacağı için karın etrafındaki kilo artışını da çoğaltarak fazlalaştıracaktır. İnsülin duvarının bir karış sonrasının şeker hastalığı olduğu akıllardan kaçmadan kesinlikle tedbir alınması elzemdir. Kalça ve bacak çevresinde kilo artışına rastlanan armut şeklinde bedene sahip olan insanlarda da fazla miktarda rahimde üretilen ve dişilik enzimi olan östrojenin bünyesinde ayarsızlıklar bulunur. Bu husus regl zamanlarında ayarsızlıklara sebep olabilir. Bayanlarda kadınlık hormonunun bedendeki muhafaza edici etkisinin tükendiği menopoz evresinde yalnızca karın bölgesindeki kilo artışı fazlalaşmıyor aynı vakitte kalp damar rahatsızlıklarını yaşama endişesi de çoğalmış bulunuyor.

Bölgesel Kilo Alma ile Nasıl Savaşırız?

Karb. bedenin ana yapılı enerji maddesi bulunsalar dahi ihtiyacınızdan fazla alındığında inşa edilen enerjinin artığı bedenimizde yağ şeklinde korunur. Miktar ayarı yapamamak, sıvı olmayan yağları ve ambalajlı gıdaları aşırı fazla yemek, öğünleri geçiştirmek, tedirginlik ve uyku sorunu karın bölgesinde kilo artışına sebep oluşturan öbür etmenlerdendir.

Karın ve popo kısmındaki kiloları yakmaya yönelik bir başına inanılmaz gıdalar bulunmuyor. Yalnızca sindirim seviyesini çoğaltan ve yağ seviyesi daha az gıdalar da bulunur.

Yoğurt, içindeki kalsiyum maddesi ile gün içerisinde iki üç öğün şeklinde yenildiğinde karın bölgesindeki kilo artırımını bitirici bir etki oluşturur. Lifli olan gıdalar kandaki şeker seviyesini düşürerek aşırı doygunluk hissiyatı oluşturduğu için önemli biçimde dokuların yenilmesine öncelik oluşturulmalıdır. Gerçekleştirilen araştırmalarda açlık duygusunu örseleyip sindirim sistemini çabuklaştıran yeşil çayın iki bardak kadar içilmesi yağ yakmayı tetikleyici olduğu saptanmıştır.

Her kişinin uzunluğuna, ağırlığına, yaşına ve hayat tarzına göre beden ihtiyaçları çeşitlidir. Fakat bu ihtiyaçlar giderildikten sonra insanın kaliteli şekilde yağ yakması olası olabilir. Gerçekleştirilen araştırmalarla da saptandığı üzere; karın etrafındaki kilolardan uzaklaşmanın en güzel yöntemi bütün gıda öğelerini sağlayan bireye has dengeli bir tüketim planı ve iyi bir spor aktivitesidir.

Bel Çevresi Neden Yağlanır?

Bu alansal kilolardan kaçmak için uygulayacaklarından evvel, bel kısmınım niçin kilo almaya yatkın olduğunu belirtmeye uğraşalım. Bel kısmının kilo almasının birinci sebebi kalıtsal etmenler şeklinde akla gelebilir. Üstelik insülin seviyesi, tiroit gibi birtakım hastalıklar, bu kısımdaki kilo artışının başlıca sebeplerinden olabilir. Şahsın yaşı fazlalaştıkça, karın bölgesinin kilolu olması da o ölçüde çoğalma yönelimi sağlar. Kilo artışı esasında bedenimizin muhafaza edilme görevini yaparken; gün geçtikçe bu hal, sağlığımızı tehlikeye sokacak bir problem şekline dönüşebilir. Bu sebeple karın ve bel etrafındaki kilo artışı aşırı fazla bulunmasa dahi, az bir zaman içerisinde kesinlikle çözümüne kavuşmalı ve bu hususta geç davranılmamalıdır. Tükettiğiniz besinlere koyduğunuz şekeri, karın kısmına konulacak yeni yağ bezeleri şeklinde mukayese edebilirsin. Çünkü esasında insan bedeninin etraftan edinilen ve sağlıklı gıdalar haricinde bir şekere gereksinimi bulunmuyor. Bu yüzden yediğin şekerli mamuller, puding, çikolata, şeker atılmış sıvı içecekler gibi içerisinde dışarıdan şeker konulmuş tüm yiyecekler, boş yere kilo almamıza ve karın kısmının kilolanmasına sebep yapar.

Yorum gönder