×

Doğuş Üniversitesi

Doğuş Üniversitesi

Doğuş Üniversitesi

Doğuş Eğitim Kurumu tarafından 1995 yılında kurulan ve TBMM tarafından çıkarılan 9 Temmuz 1997 tarih ve 4281 sayılı Kanunla açılan Doğuş Üniversitesi, tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesidir.

Doğuş Üniversitesi, hızlı akademik gelişimi ile kısa sürede yükseköğretimde başarılı bir yer edinmiştir. Doğuş Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır. Beş fakültede 32 lisans programı, meslek yüksekokulunda 31 ön lisans programı, lisansüstü eğitim enstitüsünde 17 yüksek lisans programı ve 7 doktora programı bulunmaktadır.

Doğuş Üniversitesi, 1997 yılından günümüze, seçkin akademik kadrosu, donanımlı öğrenciler yetiştirmesi ve bilim dünyasına yaptığı değerli katkıları ile kaliteli eğitim vermiştir ve vermeye de devam edecektir.

Eğitimde kaliteye verilen önem, Doğuş Üniversitesi’nin başarısını artırmasını ve farklı kaynaklar tarafından yapılan objektif sıralamalarda en iyiler arasında yer almasını sağlamaktadır. Web of Science ve URAP, Doğuş Üniversitesi’nin dünyanın en iyi 2000 üniversitesi arasında, İstanbul’da ise en iyi 3 vakıf üniversitesi (tıp fakültesi olmayan) arasında yer aldığını göstermektedir. Doğuş Üniversitesi mezunları sadece Türkiye’de değil yurt dışında da kariyerlerine devam etmekte ve alanlarında tutarlı ve öncü çalışmalara imza atmakta bu başarının bir sonucu olarak görülmektedir.

Doğuş Üniversitesi

Doğuş Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Doğuş Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. Doğuş Üniversitesi bilim, akademik çalışmaların yanı sıra güzel sanatlar ve sosyal etkinliklerde de her zaman aktif rol almış olan Doğuş Üniversitesi’nin seçilmiş bir öğrencisi olmanın haklı gururunu siz değerli öğrencilerin de yaşayacağına ve yaşatacağına inanmaktadır.

Doğuş Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur. Konser, tiyatro, sinema, dans, konferans, konferans, panel, kongre, bienal gibi etkinliklerin düzenlendiği salonlar sadece üniversite mensuplarını değil Anadolu yakası sakinlerini de ağırlıyor. İzleyicilerin konforu düşünülerek son teknoloji ses ve ışık sistemleri ile tasarlanan salonlarda, çeşitli organizasyonlar Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde profesyonelce gerçekleştirilmektedir. Kiralanabilir salonlarda dışarıdan gelen talepler doğrultusunda farklı kurum/kuruluşlar tarafından farklı etkinlikler gerçekleştirilmekte veya Üniversite ile iş birliği yapılan kuruluşlar tarafından ortak çalışmalar için kullanılabilmektedir.

Doğuş Sanat Galerisi resim, grafik, mimari, görsel iletişim, endüstriyel ürünler sergiliyor. Doğuş Sanat Üniversitesi’nden ve dünyadaki diğer üniversitelerden seçkin örnekler sunan bu galeri, yıl boyunca işlevini sürdüren dinamik bir yapıya sahiptir. Farklı disiplinlere ait amatör veya profesyonel çalışmaları sanatseverlerle buluşturan Doğuş Sanat Galerisi, İstanbul’un ziyaretçilerine açıktır.

Kültür Merkezleri yıl boyunca açık olacak ve Doğuş Üniversitesi’nin yanı sıra çeşitli sanat etkinlikleri için kamu veya özel sektör kuruluşları tarafından kullanılabilmektedir. Rahat ve şık bir şekilde tasarlanan bu salonlar, uygun yerleşim düzeni ile sergileme alanına girerek başarıyla yürütülen faaliyetleri kolaylaştırmaktadır. Doğuş Üniversitesi Öğrenci Çalışma Salonları, öğrencilere rahat bir ortamda çalışma fırsatı sunmak için tasarlanmıştır. Kütüphane dışında ders çalışmayı tercih eden öğrenciler diledikleri zaman bu odalardan faydalanabilmektedir. Dinlenme salonları, dersliklerden ve insan trafiğinin yoğun olduğu noktalardan nispeten uzakta yer almakta, öğrencilerin dikkat ve odaklanma endişesi duymadan çalışmalarına olanak sağlamaktadır. Salonlar 4. Blok-2’de, 5. kat ve asma katta bulunurken ayrıca 4. katta engelli öğrenciler için tasarlanmış bir çalışma odası bulunmaktadır. Sabah 09.00’da açılan salonlar akşam saatlerinde de kullanılabilir.

Doğuş Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Doğuş, yaklaşık yarım asırdır eğitime adanmış bir markadır. Doğuş Üniversitesi, girişimlerin ve yeniliklerin öncüsü olarak geçmişinden aldığı güçle geleceği yetiştirmektedir. Doğuş Üniversitesi akademik birimi içerisinde 4 Fakülte, 4 Yüksekokul, 3 enstitü bulunmaktadır.

İstanbul’da bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Doğuş Üniversitesi’nin eğitim dili mühendislik bölümleri için İngilizce olarak belirlenmiştir.

Doğuş Üniversitesi’nin en önemli varlığı, ülkesindeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, analiz edebilen, tam donanımlı, entelektüel, kendine güvenen, topluma duyarlı, etik, sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmektir. İnsanlığa hizmet etme ve her zaman insana yatırım yapma hedefiyle bu yolda ilerlemekten gurur duymaktadır.

Geleceğin gençlere, gençlerin eğitime emanet edildiğini düşünerek aydın nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Yaşadığı ülkeyi ve dünyayı tanıyan ve anlayan, farklılıkları algılayan ve saygı duyan, çözüm odaklı bakış açısına sahip, yenilikçi fikirler geliştiren, eleştirel düşünme zihniyetini benimseyen ve entelektüel kimliği geliştiren bireyler yetiştirmek üniversitenin ana gayesidir.

Ülkemizde bilim, teknoloji, sanat ve kültürün gelişmesinde öncü rolü üstlenmek ve toplum yararına çalışmalar yapmayı misyonu sayarken Doğuş Üniversitesi’nin vizyonu, eğitimde, araştırmada ve topluma katkıda her zaman mükemmeli hedefleyen, dünya çapında tanınan bir üniversite olmaktır.

Hangi üniversitenin hangi bölümünde, nerede okuyacağınıza karar vermek hayatınızın en önemli seçimlerinden biridir çünkü severek okuduğunuz bir bölüm işinizi/kariyerinizi etkiler ve bu da tüm hayatınızı etkiler. Yapmanız gereken ilk şey, seçeceğiniz bölümün akademik kadrosu hakkında bir araştırma yapmaktır. Tercihinizi etkileyecek bir diğer önemli kriter ise ulaşım ve sosyal imkanları açısından yaşayacağınız şehirdir.

Doğuş Üniversitesi olarak   ihtiyaç ve taleplerinizi eksiksiz karşılayacak bir üniversite eğitimini hak ettiğinize inanıyor ve hayalinizdeki üniversiteyi İstanbul şehir merkezinde tanıma fırsatı sunmaktadır. Prestijli akademik kadroyla size sadece üniversite diploması vermekle kalmayıp, hayal ettiğiniz gelecek planlarınıza katkı sağladığına inanmaktadır. Doğuş Üniversitesi amacı mezunlarının uluslararası düzeyde kaliteli eğitim ile küresel bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmaktır.

URAP Merkezi   2010 yılından bu yana yayınlanmış olan raporlarda, Doğuş Üniversitesi, Türkiye’de İstanbul’da üst 9 özel üniversiteler ve üst 14 özel üniversiteler arasında olmuştur. Ayrıca üniversite, akademik dünyanın en önemli veri tabanlarından biri olan Web of Science sonuçlarına göre en iyi üniversitelerden biri olmuştur.

Doğuş Üniversitesi, ülkemiz üniversiteleri arasında saygınlığı, ciddiyeti ve eğitim-öğretim kalitesi ile en önde gelen şehir üniversitelerinden biri olarak seçilmiş bir yere sahiptir. Burada özellikle belirtilmeli ki, bu gurur ve yüceltilmiş duruş, uluslararası bilimsel ve teknolojik çalışmalarda yer alan yüksek nitelikli ve yetkin akademik kadro, güçlü mekânsal, finansal ve teknolojik altyapı gibi birçok faktörün uyumlu bir şekilde birleşmesinden kaynaklanmaktadır. Bu başarı hikayesine büyük katkı sağlamaktadır.

Nitelikli, yetkin bir akademik kadroya ve kaliteli bir altyapıya sahip olan üniversitenin amacı, sizleri bilimsel, akademik, teknik ve sosyo-kültürel alanlarda her türlü donanıma sahip bireyler olarak yetiştirerek geleceğe hazırlamaktır.

Yorum gönder