Dropshippingin Dezavantajları Nelerdir? 2021
Dropshipping online satış yönteminin pek çok kişi tarafından merak edildiği ve araştırıldığı bilinmektedir. Dropshippingin dezavantajları nelerdir sorusu da bu kapsamda öne çıkan sorular arasında yer almaktadır. Online alışveriş sistemi, her geçen gün gelişmekte ve büyümektedir. Online alışverişin gelişmeye devam etmesi ile birlikte pek çok satış yönteminin de geliştiği görülmektedir.
Dropshipping, bu bağlamda gelişme gösteren online satış yöntemleri arasında yer almaktadır. Özellikle internet üzerinden satış yapma konusunda acemi olan ve yeterli sermayeye sahip olmayan bireylerin bahsi geçen bu yöntemi tercih ettiği açıkça görülmektedir. Bunun dışında dropshipping hakkında bilinmesi gereken bazı olumsuz durumlar da bulunmaktadır. Bu durumlar aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
- Tedarikçi kaynaklı sorunlar yaşansa dahi müşterileriniz sizden alışveriş yaptığı için ilk olarak sizinle iletişime geçecektir. Bunun sonucunda müşteri memnuniyetini yakalamak zor olabilir.
- Tedarikçi firmaların stok durumları ile yakından ilgilenmeniz gerekmektedir. Aksi halde stokta olmayan ürünün satışını yapmanız müşteriler tarafından olumsuz karşılanacaktır.
- Ürünlerin müşteriye teslimi tedarikçi firma tarafından yapılsa da kargo süreci ve diğer durumları yakından takip etmeniz gerekmektedir.
- Bilgi sahibi olmadığınız ürünlerin satışını yaparsanız müşteri desteği konusunda olumsuz sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Ürünlerin nasıl çalıştığı, garantisi olup olmadığı gibi tedarikçiye ait olan bilgiler, sizin ürün hakkında bilgi sahibi olmamanıza neden olacaktır.
- Banka ve diğer ödeme yöntemlerinin her işlem sonrasında komisyon alacağını bilmeniz gerekmektedir.
- Stoksuz satış olarak adlandırılan bu yöntemde kar marjı yüksek olarak düşünülse de rekabet ortamı kesinlikle unutulmamalıdır.
Bu olumsuz durumlar ve diğer göz önünde bulundurulması gerekenler, dropshipping dezavantajları olarak bilinmektedir. Her işte olduğu gibi bu işlem kapsamında da bahsi geçen olumsuzlar yaşanabilmektedir. Minimum düzeyde zarar görebilmek için mutlaka her bir olumsuzluk hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
Dropshipping Olumlu Yönleri Nelerdir?
Dropshipping olumlu yönleri, dezavantajlarını araştıran kişiler tarafından incelenen konulardan birisidir. Dropshipping, dezavantajlara sahip olsa da içerdiği pek çok avantaj sayesinde en çok tercih edilen online satış yöntemleri arasında yer almaktadır. Pek çok kişinin tercih ettiği ve yüksek kazanç elde ettiği dropshipping yöntemi, sağladığı avantajlar kapsamında tercih edilmektedir.
Dropshipping hakkında yapılan pek çok araştırma dahilinde avantajlar kısmını görmeniz mümkündür. İnceleyeceğiniz bu avantajlar sayesinde hayalini kurduğunu online satış sektörüne adım atabilirsiniz. Sizler için dropshipping sayesinde sağlanan avantajlar ve imkanlar, aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
- Depo ve stok kontrol etme süreci olmadan yalnızca tedarikçiler ile iletişim halinde olarak kolaylıkla dropshipping yapılabilir.
- Depo, çalışanlar, mağaza kurma gibi ekstra maliyet gerektiren işlemler olmadığı için çok düşük bir sermaye ile veya hiç sermaye olmadan dropshipping yapılabilmektedir.
- Yalnızca satılan ürünlerin ödemesi yapılmaktadır. Satılmayan ürünler için tedarikçilere ücret ödenmemektedir.
- Ürünlerin paketlenmesi ve kargoya verilmesi, tedarikçi firma tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle kargo firmaları ile görüşmenize gerek yoktur.
- Tek bir tedarikçi değil pek çok tedarikçi firma ile anlaşma yapılabilir ve her türlü ürünün satışı gerçekleştirilebilir.
- Tercih edilen ürünler ne kadar çeşitli olursa müşteri kitlesi o kadar fazla olacaktır.
Bu avantajlar, dropshipping yapacak olan kişilerin göz önüne aldığı avantajlardır. Her bir madde, bahsi geçen bu online satış yönteminin ne kadar mantıklı bir iş olduğunu açıklamaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken tek detay dezavantajların sıklıkla meydana gelmesini önlemek olacaktır. Aksi halde avantajların etkisi kısa süre içerisinde yerini dezavantajlara bırakacaktır.
Stoksuz Satış Nasıl Yapılmalıdır?
Kısaca dropshipping olarak adlandırılan stoksuz satış, ülkemizde pek çok girişimci tarafından uygulanan yöntemler arasında yer almaktadır. Stoksuz satış nasıl yapılmalıdır sorusu da bu yöntemi uygulamak isteyen kişiler tarafından merak edilenler kapsamında görülmektedir. Bu konuda bilinmesi gereken tüm detaylar açık bir şekilde aşağıda anlatılmıştır.
- Stoksuz satış yapabilmek için öncelikle ürünlerin satışının yapılacağı işletme mağazası oluşturulmalıdır.
- Daha sonra piyasa takip edilerek insanların ne gibi ürünleri tercih ettiği incelenmelidir.
- Bunun sonucunda ürün listesi oluşturulmalıdır.
- Satılacak olan ürünlerin temin edileceği tedarik firmaları ile görüşülmelidir.
- Daha sonra tüm detaylar bir arada konuşulmalı ve tedarikçi firma ile organizasyon yapılmalıdır.
Bu yöntem ile birlikte stoksuz satış yapabilir ve bu yöntem sayesinde rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Stoksuz satış yapacak olan kişilerin kazanç elde edebilmesi için rekabet ortamına uygun hareket etmesi ve bu bağlamda yaşanabilecek tüm sorunları göz önüne alması gerekmektedir.
Dropshipping Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Dropshipping hakkında bilinmesi gerekenler, bu konuda işlenen tüm süreci ele almaktadır. Türkçesi stoksuz satış olan ve günümüzde pek çok girişimcinin başlıca tercih ettiği online satış yöntemlerinden biri olan dropshipping, sahip olduğu nitelikler dahilinde sıklıkla incelenen konulardan biri haline gelmiştir. Dropshipping hakkında bilinmesi gerekenler, şu başlıklar altında incelenmelidir:
- Dropshipping avantajları ve dezavantajları
- Dropshipping sayesinde elde edilebilecek kazanç
- Dropshipping yönteminin uygulanışı
- Dropshipping yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Sıralanan bu başlıklar kapsamında insanlar, bahsi geçen bu yöntemi inceleyebilir ve buna göre karar verebilir. Sadece avantajlarına bakıldığında mutlaka tercih edilmesi gereken bir yöntem olsa da dezavantajlarının da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu nedenle dropshipping yapacak olan kişilerin bu işlemi artıları ve eksileri ile birlikte ele alması ve buna göre bir değerlendirme yapması çok daha doğru olacaktır.
Yorum gönder