×

En Doğru Mekik Nasıl Çekilir?

en doğru mekik

En Doğru Mekik Nasıl Çekilir?

Mekik çekmek özellikle de karın kaslarını geliştirmek adına en etkili hareket olurken bu egzersizlerin en doğru mekik çekme taktikleri ile yapılması gerekir. Pek çok kişi karın kaslarını geliştirmek adına mekik çekme hareketini yapmaktadır. Ancak bu hareketlerin etkili olabilmesi adına kesinlikle doğru yapılması gerekmektedir. Bu nedenle de kişilerin kesinlikle hareketlerini iyi planlamaları gerekmektedir. İyi planlama ve doğru tekrarlar ile isteyen herkes istikrarlı olması durumunda kısa bir süre içerisinde karın kaslarını geliştirmeye başlayabilirler. Ancak bu hareketlerin gelişi güzel bir şekilde yapılması kesinlikle boşuna yorulmaya sebep olabilmektedir. Bu nedenle de karın kaslarını geliştirmek adına mekik çekme hareketini yapmak isteyen kişilerin bu hareketleri düzenli bir periyot halinde yapmaları gerekir.

Halk arasında bilinen taktikler ile mekik çekme hareketleri klasik düzende etkili karın kası yapmaya yeterli olmayabilir. Mekik ya da yarım mekik olarak bilinen bu hareketlerin kesinlikle belirli tekrarlar dahilinde yapılması gerekir. Aksi halde gelişi güzel mekik çekmek büyük bir yorgunluk hissi verir iken en etkili sonuçları almaya yardımcı olmayabilir. Bu hareketler yapılır iken mekik aleti ya da mekik sehpası kullanılabilir. Bu eşyaların kullanılması mekik hareketlerinin çok daha doğru bir şekilde yapılmasını da sağlayabilir. Mekik çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kesinlikle hizalama konusudur. Bu nedenle de kesinlikle düzgün bir kurulum sağlanması gerekir.

en doğru mekik

Mekik Nasıl Çekilmelidir?

En etkili sonuçları almak ve karın kaslarını geliştirmek isteyen kişiler mekik nasıl çekilmelidir sorusunun cevabını merak etmektedir. En doğru şekilde mekik çekmek ve en etkili sonuçları almak adına şu hareketlerin uygulanması gerekir:

  • Klasik şekilde mekik çekmek adına yere sırtüstü pozisyonda yatılır. Daha sonrasında ise ayak tabanlarının yere değmesi sağlanır. Bu harekette kürek kemikleri ve baş kısmı da yere değecek şekilde konumlanır.
  • Hizalamanın yapılması ardından dizler bükülür. Aynı zamanda dizler kalça hizasına kadar açılır. Bu hizada kalçanın ön tarafında kalça kemikleri de hizalanır.
  • Tüm hizalamanın sağlanması sonrasında eller kafayı tutacak şekilde kafa hizasına getirilir. Bu esnada göz ucuyla ayakların da görünmesi sağlanır.
  • Omuz kısımları kulak kısımlarından uzak bir konuma getirilir. Bu esnada kürek kemikleri ise birbirine iyice yaklaştırılır. Bu esnada göğüs kafesinin yumuşaması sağlanır. Nefes verirken de kaburgalar yere doğru indirilir.

Tüm hizalamanın tamamlanması sonrasında nefes alarak ağızdan verilir. Bu esnada boyun ve kürek kemikleri yerden ayrılarak üst gövde kaldırılır. Bu esnada karın gücü ile birlikte belin gerginliğine göre açı ayarlanır. Bu noktada asıl önemli olan bedene gereken zamanın tanınması olmaktadır. Herkesin bunu kendi bedenine göre tanıması gerekir. Minik adımlar ile ilerleme kaydedilmesi ardından mekik çekmek bireyler için çok daha kolay bir hale gelir.

Mekik Çekerken Ne Kadar Kalkılır?

Mekik çekerken kalkmak ve bu ayarlamayı yapmak son derecede önemlidir. Bu noktada karın gücü kullanılmakta ve bu sayede de karın kasları geliştirilmektedir. Kalkarken ne kadar kalkılacağı ise kişilere göre değişiklik gösterilmektedir. Zaman içerisinde kalkma seviyesi de giderek artabilir. Ancak mekik çeken kişilerin özellikle de ilk başlarda kendilerini kesinlikle fazla zorlamamaları gerekir. Zaman içerisinde mekik çektikçe kalkmalar da daha büyük açılarda olacaktır.

Mekik Çekerken Beli Yere Bastırmak Gerekir mi?

En doğru ve etkili şekilde mekik çekerek karın kaslarını geliştirmek isteyen kişilerin mekik çekerken dikkat edilmesi gerekenler kısmına önemle dikkat etmeleri gerekir. Bu esnada en önemli noktalardan bir tanesi de belin yere bastırılıp bastırılmayacağı konusu olmaktadır. Mekik çekerken belin hasar görmemesi adına oldukça dikkatli davranmak gerekir. Eğer mekik esnasında bel yere değmez ise beklenmedik ani bir hareket meydana gelebilir. Bu durum da basit bir durum görünse bile yine de beklenmedik olumsuz kazalara neden olabilmektedir.

Mekik Çekerken En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Mekik çekmek basit bir egzersiz gibi görünse bile yine de oldukça zorlayıcı ve kesinlikle doğru yapılması gereken bir egzersizdir. Mekik çekerken yapılan hatalar pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Mekik çekerken kesinlikle omurganın öne bükülmemesi gerekir. Bu hata pek çok kişi tarafından yapılan hatalardan bir tanesidir. Yine karın kaslarının yeterince kuvvetli olmaması durumunda gövdeyi yerden kaldırmak adına kafayı öne eğmek oldukça yanlıştır. Eğer karın kasları yeterince gelişmemiş ise kesinlikle kalkmak adına çok fazla zorlamamak gerekir. Biraz daha yavaş hareketler ile yarım mekik çekerek bu hareketlere başlamak daha doğru olacaktır. Böylelikle de beklenmeyen olumsuz durumların meydana gelmesinin önüne geçilir.

Yorum gönder