Glutensiz Vegan Chocolate Chip Cokie Tarifi
Glutensiz Vegan Chocolate Chip Cokie Tarifi Malzemeler:
- Yarım bardak kadar hindistan cevizi şekeri konulabilir
- 1/3 bardak hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı badem sütü
- 1 su bardak badem unu
- 1 su bardak yulaf unu
- 1 orta boy paket kabartma tozu
- 1 orta boy paket vanilya
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Yarım bardak kadar bitter parça çikolata güzel gider.
Damla Çikolatalı Kurabiye
Ayrıca her yerde görebileceğimiz lezzetli çikolatalı kurabiyelerin vegan versiyonunu da yapabilirsiniz. Vejeteryanların pek çok tattan yoksun olduğu fikri artık bir yalan. Çeşitli yemekleri pişirmek için doğru malzemeleri kullanabilirsiniz. Bazı yerlerde vegan tatlı satılsa da bu tada ulaşmak yine de zordur. Bu nedenle kendi vejetaryen bisküvilerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Atıştırmalıklar, çay saati ya da neyi seviyorsanız artık yiyebileceğiniz lezzetli vejetaryen tatlıları tariflerine bir göz atalım.
İpucu;
Bu tarifte un, şeker ve yağı kendiniz seçebilirsiniz. Ancak en lezzetli ve sağlıklı unu yapmak için tam buğday unu, Hindistan cevizi yağı ve esmer şeker kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi kullanmaya karar verirseniz, karışıma eklemeden önce çok akışkan veya çok sert olmadığından emin olmalısınız. Çok akıcı hale gelirse, kıvamını korumak için kısa bir süre buzdolabında saklayabilirsiniz. Kurabiye hamurunuz akıcıysa un ekleyebilirsiniz.
Gereksinim olan malzemeler aşağıda şu şekilde gösterilmiş olup hizmetinize sunulmaktadır;
1 su bardağı kadar nişasta
1 su bardağı kadar vegan damla çikolata
2 su bardağı kadar un (tam buğday ya da glütensiz un tercih edilebilir, orası tamamen sizin insiyatifinize kalmış)
1 su bardağı kadar pudra şekeri (Hindistan cevizi şekeri ya da esmer şeker tercih edilebilir)
1 su bardağı kadar sıvı yağ (Hindistan cevizi yağı tercih edilebilir)
1 normal boy paket kabartma tozu
1 normal boy paket vanilya
Yapılışı
Büyük bir kapta un, şeker, çikolata, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Sonra yağı ekleyin ve güzelce bir karıştırın. Hamuru 30 dakika buzdolabına koyarsanız daha lezzetli hale gelecektir. Ardından hamuru tekrar yavaşça yoğurun. Bir daire haline getirin ve yağlı kâğıt üzerine yerleştirilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Boyutu kendinize özel olarak ayarlayabilirsiniz. Düzleştirmek için bisküvileri ellerinizle hafifçe bastırın. 200 derece sıcaklıkta yanan fırında 10-12 dakika pişirin. Kenarlar pişmeye başladığında bunları fırından çıkarabilirsiniz. Üzerine Hindistan cevizi koyulabilir. Fırından tatlıları çıkardıktan sonra bir süre soğumaya bırakabilirsiniz. Veya bırakmaya da bilirsiniz, orası sizin artık damak tadınıza ve yemek zevkinize kalmış. Soğuyan tatlıları ise aileniz ile yemek üzere tabaklara koyarak, servis edebilirsiniz. Ve son olarak sizlere söylemek gerekirse, afiyet olsun.
Sağlıklı Beslenmenin Önemi
Dünya nüfusunun büyük bir kısmı yetersiz beslenme ve dengesizliğin neden olduğu hastalıklarla mücadele ediyor. Öte yandan, aşırı ve dengesiz beslenmenin neden olduğu obezite (aşırı kilo) birçok insan için hala önemli bir sağlık sorunudur. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes için özellikle çocuklarımız için çok önemlidir. Yetersiz beslenen ve dengesiz çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin gecikmesi nedeniyle sağlık sorunları çok ciddi ve uzun süre devam ediyor. Çocukluk döneminde edinilen beslenme alışkanlıkları ömür boyu sürer. Çocukları yetişkinlerden ayıran en önemli özellik, sürekli bir büyüme süreci içinde olmalarıdır. Bu süreç; beslenme, genetik yapı, cinsiyet, çevresel faktörler, sosyoekonomik durum, kültür ve gelenek gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Bunlardan en önemlisi şüphesiz beslenmedir. Genetik özellikleri ve çevresel faktörleri kontrol etmek her zaman mümkün olmasa da çocuğa doğru beslenmeyi getireceğiz. Ülke olarak daha sağlıklı, daha huzurlu, daha verimli ve mutlu bir geleceğe geçebiliriz. Evde ve okulda beslenme eğitiminin olmaması yanlış beslenme alışkanlıklarının gelişmesinde önemli rol oynar. Daha az öğün yemek, şeker, tuz ve yağ oranı yüksek yiyecek ve içecekler yemek bu alışkanlıkların temel alışkanlıklarıdır. Çocukların ve gençlerin yanlış beslenme alışkanlıkları önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu çocukluk dönemi yetersiz beslenme uygulamaları; yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve obezite gibi hastalıklar için önemli bir risk faktörüdür. Sabah kahvaltısı yemek değil sabah yapılmalıdır. Süt içme alışkanlığı geliştirmelidir. Kemik sağlığı için kalsiyumca zengin süt, peynir ve yoğurt yemeye özen gösterilmelidir. Her gün en az 8-10 bardak sıvı ve bol meyve ve sebze tüketilmelidir. Unutulmamalıdır ki şeker, tuz ve yağ oranı yüksek yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi birçok hastalığı beraberinde getirebilir. Yiyeceğimiz yemeklerin temiz, su ile bir güzel yıkanmış ve mikropsuz bir yiyecek olmasına dikkat etmeliyiz. Çiğ olan sebze ve meyveler su ile yıkanmadan önce kesinlikle yenilmemesi gerekmektedir. Açık olarak satılan yiyecekler satın alınıp tüketilmemelidir. Yemek yemeden önce de ellerimizi mutlaka su ile yıkamamız gerekiyor çünkü ellerimiz ile her yere dokunduğumuz için birçok mikrobu yiyeceğimiz yemeğin içine taşıyabiliriz.
Yorum gönder