×

Haliç Üniversitesi

Haliç Üniversitesi

Haliç Üniversitesi

T.C. Haliç Üniversitesi, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 14 Ocak 1998 yılında ve 4324 sayılı kanunla onaylanan kuruluşu 18 Ocak 1998 tarihli Resmî gazetede yayınlanan “T.C. Haliç Üniversitesi”, 23 Kasım 1998’de akademik hayatına başlamış ve bugün (2349) lisans, (166) yüksek lisans olmak üzere toplam 2515 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir. Haliç Üniversitesi’nin kuruluş kanununda Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ve Konservatuar olup, 2002 / 4306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003 / 6330 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile de Güzel Sanatlar Fakültesi kurulmuştur.

Altı Fakülte, üç Meslek Yüksekokulu, Konservatuar ve Enstitü ile birlikte; Üniversite 1998 yılından bu yana sağlık, mühendislik, mimari, spor ve sanat gibi geniş bir yelpazede eğitim ve araştırma misyonunu sürdüren Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biridir.

Haliç Üniversitesi

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Haliç Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. Yurt ve Barınma açısından üniversite yurdu yeni binasında, İstanbul dışından gelen veya barınma ihtiyacı olan 60 öğrenciye hizmet vermektedir. Kız ve erkek öğrencilerin temel ihtiyaçları düşünülerek iyina ile planlanmış yurt binası, çağdaş altyapısı ve modern görüntüsü ile öğrencilere temiz ve huzurlu aile atmosferi imkanı tanımaktadır. Çamaşır yıkama ve ütü servisi, 24 saat güvenlik ve öğrencilerin tüm dünyaya ulaşabileceği 24 saat Internet bağlantısı bu hizmetlerden bazılarıdır.  Yemekhane 870 metrekare, 2 sarı alan, 2 yeşil alan, 1 mavi alan, 1 pembe alan, 1 turuncu alan ve toplam 420 kişilik oturma alanıdır. Buna göre el yıkama lavabo bölümü, bulaşık makinesi, yemek dağıtım istasyonu alanı ve 1 odadan oluşan dış bölümler bulunmaktadır.

90 metrekare depo alanı, 15 metrekare mini hazırlık bölümü, 10 metrekare kişisel giyinme alanı, 15 metrekare temizlik ürünleri odası ve 5 metrekare atık su kuyusu bulunmaktadır.

Yemekhane sabah 08.30’da açılır, 09.00’da gelen yemekler [ısınmak için] tezgâha konur ve salatbarın hazırlanması yapılır. Gelen yemeklerin uygunluğu, lezzeti, lezzeti ve görselliği kontrol edilerek 11.00’de servise hazır hale getirilir ve bu servis 15.00’a kadar devam eder. Haliç Üniversitesi Kalite Komisyonu, Yükseköğretim Kalite Güvence Yönetmeliği’nin 7. Maddesi kapsamında, 2017/15 sayılı Senato kararı ile Ekim 2017 tarihinde belirlenen üyelerden oluşmaktadır. Bu nedenle; kalite süreçleri Kalite Koordinasyon Birimi tarafından yürütülür.

Kütüphane T.C. Haliç Üniversitesi Kütüphanesi Üniversitenin eğitim ve öğretime başladığı 1998-1999 akademik döneminde kurulmuştur. Çalışma saatleri Hafta İçi: Pazartesi- Perşembe: 08:30- 19:30 Salı- Çarşamba- Cuma: 08:30- 17:30 Kütüphane derme sayısı 11.000’dir.

Eğitim-öğretim merkezlerinde; 150 öğrenci oturma kapasiteli, 4000 Türkçe ve İngilizce kitabın ve internet bağlantılı 10 bilgisayarın bulunduğu her türlü teknik donanımlı kütüphane, 35 kişilim PIII-6000 makinelerin yer aldığı bilgisayar laboratuvarı, 25 kişilik son teknoloji biyoloji laboratuvarı ve 25 kişilik Fizik-Kimya laboratuvarı, moleküler biyoloji ve genetik bölümüne bağlı araştırma laboratuvarı, networke bağlı 1 bilgisayar laboratuvarı (25 makine) mevcuttur.

Hastanelerde yatan hastalar için, Aksaray Vatan hastanesi ile yapılan protokol paralelinde öğrencilere masrafları üzerinden %15 indirim sağlanmaktadır.

Üniversite kampüs yaşamında Haliç Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur.

Haliç Üniversitesi, İstanbul’un en önemli ulaşım arterlerinin kesişme noktasına yürüme mesafesinde bulunan kapalı ve açık kullanım alanlı, en son teknoloji ile planlanmış ve tam donanımlı derslik, öğrenci ve araştırma laboratuvarları içeren öğretim binası öğrencilerin hizmetindedir.

Haliç Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Haliç Üniversitesi akademik birimi içerisinde 6 Fakülte, 2 Yüksekokul, 3 enstitü bulunmaktadır.

2018-2022 Stratejik Planında Üniversitenin Misyon, Vizyon ve Temel Değerleri incelendiğinde, İstanbul ve Haliç’in tarihi mirasından güç alarak, eğitim, öğretim ve araştırma geliştirme alanlarında yetkin insanlar yetiştirerek kendi alanlarında lider bir üniversite olmak ilk sırada yer almaktadır.

Yerel ve evrensel değerlerden ilham alarak bilimde, sanatta ve sporda öncü olmak da hedefleri arasında yer almaktadır. Tasarım ve yaratıcılığı merkeze alan Üniversite, farklı açılardan bakarak çözüm üretebilen nitelikli bireyler yetiştirmeye öncelik vermektedir. Üniversite bu önceliğe bakarak  18000 kadar mezununun hem Türkiye özelinde hem de dünya üzerindeki yetkinliği ile uluslararası sıralamalarda üstün sıralarda bulunmaktadır. Haliç Üniversitesi, Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biridir. Sağlık, mühendislik, mimarlık, spor ve sanat gibi geniş bir yelpazede 6 Fakülte, 2 Yüksekokul,3 Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitimde 10 bini aşkın öğrencimizle 1998 yılından bu yana eğitim hizmetine devam etmektedir. Tasarım ve yaratıcılığa odaklanmaktadır. Sorunlara farklı açılardan yaklaşabilen bir nesil yetiştirmeye öncelik verir. Bugüne kadar 18 binin üzerinde öğrenciyi mezun etmiştir ve üniversite Türkiye ve dünya üzerindeki etkisi sayesinde uluslararası sıralamalarda yer almaktadır.

İstanbul’da bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Haliç Üniversitesi’nin eğitim dili Türkçe olarak belirlenmiştir.

Açılan Bölümler Nelerdir?

Haliç Üniversitesi fen edebiyat fakültesi kapsamında psikoloji lisans bölümüne kontenjanlar dahilinde ilk defa öğrenci alımı yapılmıştır. Haliç Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır.

Mühendislik fakültesinde öğretim üyeleri sizleri mühendislik mesleğinin gerektirdiği teknik, analitik düşünme, araştırma, analiz ve sentez yapma, sebep-sonuç ilişkileri kurma, deney yapma ve yaratıcı düşünme becerilerine sahip azimli, çalışkan ve girişimci profesyoneller olarak yetiştirmek için var gücüyle çalışmaktadır. Bu bölümler çeşitli disiplinlerden oluşur ve matematik, fizik ve bunların çeşitli kombinasyonlarına dayanır.

Yorum gönder