×

Hangi Makyaj Ton Renkleri Senin Tarzın

makyaj ton renkleri

Hangi Makyaj Ton Renkleri Senin Tarzın

Soğuk cilt alt tonuna sahip bireylerin makyaj ton renkleri: Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigment tipi pembedir. Bu kişiler makyajlarında mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları bu kişilerin tarzını oluşturacak ve bu kişilere yakışacaktır.

Sıcak cilt alt tonuna sahip kişilerin makyaj ton renkleri: Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigment tipi sarıdır. Bundan dolayı sarı alt ton renkli cilt olarak da tarif edilebilmekte. Bu tip kişilere mercan, şeftali, kahverengi, kızıl kahve, sütlü kahve yani kısaca toprak renklerinin tüm tonları kişiye çok yakışacaktır.

makyaj ton renkleri

Vegan Kozmetik Ne Demek

Günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olan kozmetik mamüller, artık günden güne daha çok bilgili tüketici tarafınca içerik ve üretim şartları mevzusunda sorgulanıyor. Birçok tüketici ahlaki değerlere aykırı olduğu gerekçesiyle, vejetaryen yahut vegan bir hayatı tercih etmese dahi, bilhassa kozmetik şeklinde ihtiyaçtan öte mamüller için, hayvanların işkence görmesi yahut vefatıyla sonuçlanan her türlü sürecin, üretim tekniğinin yahut bileşenin kullanılması mevzusuna hassasiyetle ve reaksiyon ile yaklaşıyor. Bugün dünyanın birçok ülkesinde kozmetik mamüllerin hayvanlar üstünde kontrol edilmesi, bilimin imkanları kullanılarak yerini büyük bir hızla alternatif metotlara bırakmış olsa da, içeriklerinde doğrudan yahut endirekt olarak hayvanlardan elde edilen bileşenler halihazırda kullanılmaktadır. Vegan ve vejetaryen ürünler arasında da fark vardır. Vejetaryen kozmetik ürünleri hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen içerikleri formüllerinde barındırabilir. Ama her iki ürün grubunda da hayvanlar üstünde test yapılmaz. Çok sorulan bir soruya da yanıt verelim: Bir ürün ‘vegan’ diye performansından taviz vermek zorunda değildir, bu bir ihtimal de vegan kozmetiğin karşılaşmış olduğu en büyük ön yargılardan biridir. Vegan kozmetik markaları da kozmetik dünyasında oldukça satan ve oldukça iyi performans yayınlayan ürünler içinde sayılmaktadır.

Organik Kozmetik Ne Anlama Geliyor?

İçeriğinde zararı dokunan kimyasallar bulunmayan, alakalı kurumlar tarafınca naturel olduğu sertifikalandırılmış mamüller naturel kozmetik ürünleridir. Organik kozmetik, muhteviyatında zararlı olan kimyasallar kapsamaktadır. Aynı zamanda naturel kozmetik ürünlerinin yalnızca içerikleri değil, gizleme koşulları ve üretim yeri de naturel ürün koşullarına müsait olmalıdır.

Cilt için kullanılan bütün mamüller, emilerek vücudunuza karışmaktadır. İçeriği pak olmayan mamüllerin içinde bulunan bütün zararı dokunan maddeler vücudunuza karışır ve vücutta atılması dönemi fazlaca uzundur. Bu sebeple içinde ne olduğu naturel olan kozmetik ürünlerini tercih ederek cildinizi naturel ürünlerle besleyebilirsiniz. Natürel kozmetik ile aynı anlamda kullanılsa da reelinde ikisi çok değişik anlamlara geliyor. Organik kozmetik hiçbir kimyevi içerik kullanmadan, yapımından tüketimine kadar her düzeyi hakimiyetli ve sertifikalı zirai imal şeklidir. İçeriğinde hasarlı kimyeviler bulunmayan, alakalı müesseseler tarafından organik olduğu sertifikalandırılmış mahsuller organik kozmetik mahsulleridir. Aynı zamanda doğal kozmetik ürünlerinin yalnızca içerikleri değil, gizleme koşulları ve üretim yeri de doğal ürün koşullarına müsait olmalıdır. Şunu da belirtelim ki, bir içeriğin naturel olmaması ne olursa olsun zararı olan maddeler barındırdığı anlamına gelmez. Organiklik, ancak üretim biçimine dair malumat verir. Formülünün muayyen bir yüzdeden fazlası naturel içeriklerle üretilen mamüller “naturel ürün” olarak kabul edilir ve bu oranlar ürün tipine nazaran değişebilir.  Bu durumlar ülkeden ülkeye yasalara veya prosedürlere göre tabii farklılık gösterecektir. Doğal ve naturel mamüller suni koruyucu içermediğinden çoğu zaman kısa vakit arasında tüketilmelidir. Organik kozmetik markalarında, ürün kutularının üstündeki son kullanma evveliyatına ne olursa olsun bakılmalıdır.

Doğal Kozmetik Ne Anlama Geliyor?

Son zamanlarda en sık kullanılan ve en popüler kozmetik sınıflandırılması: Doğal kozmetik. Doğal kozmetik markaları genel hatlarıyla formüllerini bitkisel içeriklere dayandıran, cilt için zararı olan olabilecek içerikleri barındırmayan markalardır. Doğal kozmetikler bitki, hayvansal ve mineral kökenli organik hammaddelerden üretilen ürünlerdir. Sentetik boyalar, silikonlar, parafinler ve öteki petrol ürünleri, bileşik kokular benzer biçimde kimyasal içerikler organik ürünlerde bulunmaz. Doğal kozmetik markaları üretim aşamasında sıklıkla hayvanlar üstünde kontrol yapmaz, sürdürülebilir ve hassas üretim metotlarını benimser. Bir markanın “doğallık’ iddiasını test ederken bu kriterlere göre değerlendirmek gerekir. Şunu da önemle belirtmemiz gerek ki, organik-doğal-vegan olmayan mamüller zararlı, kötü, insan sağlığı için negatif tesiri olan mamüller demek değildir. Bu mamüller Dünya Sağlık Örgütü’nün izin verdiği ölçüde kimyasal içerikler ihtiva ederler. İzin verilen ölçüler insanların sağlığı için zararsız olacaktır. Ve bu kapsamdaki içerikler ürünlerin uzun vadeli bir ömrünün olmasını da sağlar.

Yorum gönder