×

Kalıcı Şekilde Yağ Yakma İçin Ne Yapılmalıdır?

Kalıcı Şekilde Yağ Yakma İçin Ne Yapılmalıdır

Kalıcı Şekilde Yağ Yakma İçin Ne Yapılmalıdır?

Yaz aylarının gelmesine az kaldığı zamanlar tüm hepimizi aşırı yağlarımızdan bir an evvel eritme ve kurtulma stresi bulur. Fakat bir dakika! Eğer yağ yakmanızın cevabını sıkı rejimlerde sanıyorsanız, bu fikirden bir an evvel uzaklaşın. Şunu asla kafanızdan çıkarmayın ki hızla yaktığınız yağlar aslında kilo kaybı değil, bedenin az zamanlı olarak tuttuğu suyu bırakmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden kantardaki netice sizi ilk olarak memnun etse de yağ yakımı devamlı olmadığı için akabinde üzüntüye uğrucaksınız. Devamlı bir şekilde yağ yakmak için iyi tüketim hayat tarzı biçimine dönüşmesi gerektiğine önem inanmalısınız. Çoğumuz vakit olmaması ya da yeme isteksizliği hasebiyle günün ilk vakitleri kahvaltı etmiyor ya da rastgele yapıyor. Fakat sabah öğünü günün en mühim yemeğidir. Bunun nedeni sabah öğününü yapmamak ya da rastgele yapmak yemek yeme isteği sistemini tetikliyor ve bir sonraki yemek zamanında daha da fazla aç hissederek çok besin tüketmemize sebep oluyor. Ve  bu sistemin bedenin yağ ambarlarını çoğaltması neticesinde yağlanmanıza neden olduğunu söyleyerek şöyle devam ediyoruz: Üstelik kandaki şeker miktarı düzeyinin de seviyesi dağıldığı için bilhassa gece bir şeyler tüketme alışkanlığına ne yazık ki sebep yapıyor. Yazılan bir sürü araştırmada iyi bir sabah öğünüyle güne adım atanların yağ yakmada daha iyi oldukları ve yeme isteği sistemini daha rahat dizginlediklerini belirtiyor. Bu sebeple her gün sabah öğününe vakit harcamak yağ yakmanıza iyi gelecek, mevcutsa birden yemek yeme isteklerinizi durdurabileceksiniz. Kalıcı Şekilde Yağ Yakma İçin Ne Yapılmalıdır?;

Kalıcı Şekilde Yağ Yakma İçin Ne Yapılmalıdır

Sürekli Su Tüketin

Fazla kilo sorunu olanların bir öbür nedeni de günlük gerekli su miktarını almamış olmaları. Su, bedenin en fazla ihtiyaç hissettiği bir gıda çeşidi. Aynı anda sindirim sisteminin sorunsuz çalışmasında ve kilo vermenin sürdürülebilmesi için de mühim bir yerde bulunuyor. Bedende kilo kaybı oluştuğunda kötü maddeler de meydana geliyor ve bu patojenik maddeler dışarı gönderilmesi için bedenin suya çok fazla gereksinimi oluyor. İşte bu sebeple kilo kaybının çoğalması için sıvı tüketmek mecburdur. Su içmek için ille de susamak duygusunu gelmesi gerekmez. Aklınıza geldikçe bir bardak su tüketmeyi unutmayın. Bayanlar günde aşağı yukarı on ile on ki bardak, baylar ise on iki ile on dört bardak su tüketmelidir. Su tüketmekte güçlük hissediyorsanız bardağın içine tarçın, meyve, limon, nane parçaları koyabilirsiniz. Nu şekilde gerek su içmeniz çoğalacak gerek de mevcutsa bedeninizdeki patojenik maddeler dışarı atılacak.

Tuz Kullanımını Azaltın

Yaz kış ayları geçişlerinde bedende patojenik madde birikimi meydana gelebilir. Bir nevi bedeniniz su tutuyor, bunun neticesinde kollarda, bacaklarda ve bel etrafında aşırı şişme meydana gelebiliyor. Bedendeki bu su birikimi sorunlarında ilk olarak en iyi yol kullandığımız tuz miktarını azaltmak. Tuz yemeyi bir günde dört ile beş gram dolaylarında azaltın. Besinlerinizi güzelleştirmek ve lezzetlendirmek için tuz kullanmak yerine diğer baharatlardan deneyin. Bunun yanında su atıcı birtakım bitkisel karışımlardan da tüketebilirsiniz. Patojenik madde atıcı çaylar içerisinde yer alan yeşil çayı tansiyon rahatsızlığınız bulunmuyorsa bir günde iki veya üç bardak içebilirsiniz.

Her Sabah Egzersiz Yapın

İyi bir hayat sürmek ve yağ yakmak için haftanın üç günü egzersiz ile meşgul olmayı kesinlikle aksatmayın. Sabah henüz yemek yemeden uygulanan kardiyonun yağ yakma hızını arttırdığı ve daha basit yağ yakılmasını gerçekleştirdiği bilinmektedir. Birtakım sağlık rahatsızlıklarınız bulunmuyorsa koşu ve yürüyüşleri sabah öğününden evvel gerçekleştirmeye dikkat edin. Öğlen ya da gece antrenman gerçekleştirecekseniz ufak yemekten bir saat, temel yemekten de en az üç saat sonra gerçekleşmesine özen gösterin. Antrenman gerçekleştirirken uygun tüketim de çok mühim. Egzersiz yapıldığında direkt olarak proteinden fazla alınması lazım olduğu düşünülüyor. Fakat kırmızı et, inek sütü ve ürünleri, kuru gıdalar (yulaf, baklagiller vb.) gibi protein besinleri kadar, tam tahıllı ekmek, pirinç pilavı ve taze sebzeler de karb. besinleriyle de tüketim programımızda kesinlikle bulundurmalıyız. Bunun sebebi de egzersiz uyguladıktan sonra kasılan kaslarınızın tekrar onarılıp eski gücü engellemesi için protein kadar karb. besinlerine de gereksinim hissetmeleridir.

Yine de yağ yakamamaktan gocunuyorsanız bunun bir sebebi yeme içme rutinlerinizden olmayabilir. Az olan sindirim hızı, salgılanan enzimler, vitamin noksanlıkları ve iyi işlev görmeyen birtakım yapılar da yağ yakmanızı negatif şekilde tetikler. Alanında uzman bir doktorla irtibat sağlayıp yağ yakmaya karşı muhtemel bir engel bulunup bulunmadığından yeterince emin olun. Test neticelerinize göre yapılacak olan ilaç ya da muayene tedavisi ve rejim yağ yakmanızı iyi bir şekilde sağlayacaktır.

Yorum gönder