×

Kamp Yemekleri Hazırlamanın 20 Yolu

Kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu

Kamp Yemekleri Hazırlamanın 20 Yolu

Kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu ne? Eğer sıradan yemeklerden sıkılmışsanız veya glamping yapmak istiyorsanız, deneyebileceğiniz farklı seçenekler şöyledir;

  1. Izgara
  2. Folyo
  3. Tost Makinesi
  4. Rotisserie
  5. Şiş
  6. Çift Brülör
  7. Gaz Sobası
  8. Gazlı Barbekü
  9. Kömür Barbekü
  10. Kömür Sobası
  11. Dökme Demir Tencere
  12. Yakacak Odun
  13. Hafif Odun Sobası
  14. Güneş Enerjili Ocak
  15. Portatif Mikrodalga
  16. Alkol Sobası
  17. Sıvı Yakıt Sobası
  18. Katı Yakıt Sobası
  19. Teneke Ocak
  20. Vakumlu Güveç Tencere

Peki, kamp ateşinde yemek için bunlar nedir?

Kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu

1.      Izgara

Kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu arasında ilk madde ızgaradır. Eğer gerekli malzemeleriniz varsa, istediğiniz herhangi bir şeyi kolaylıkla pişirebilirsiniz.  Tabi bunun için önce nasıl ızgara yapılacağı bilinmeli.

2.      Folyo

Eğer ızgara gibi ağır seçeneklerle uğraşmak istemiyorsanız, folyo sizin için oldukça ideal seçenek sunar. Bunun için folyonun içine pişirilecek yiyeceği sarmanız yeterli. Ardından bunu ateşin üzerine bırakabilir veya bir tele koyabilirsiniz.

Tabi paketiniz hazırlanınca çok sıcak olacağı için dikkat etmeniz gerekli.

3.      Tost Makinesi

Kampta yapılacak basit yemekler için uğraşmak istemiyorsanız, tost makineleri oldukça güzel seçenekler sunar. Bunun için tost demiri ve gerekli malzemeleri almanız yeterli. Tostlar haricinde et gibi farklı yemekleri de bununla hemen yapmanız mümkündür.

Dolayısıyla hem kahvaltı, hem de akşam yemeği için kullanabilirsiniz.

4.      Rotisserie

Kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu için bir diğer seçenek de Rotisserie olur. Eğer daha önce duymadığınızı iddia ediyorsanız, aslında çoğu kişinin gördüğü bir seçenek. Zira piliç çevirmede de kullanılmakta.

Burada ilk önce Rotisserie yapmanın çok yavaş olduğu bilinmeli. Çünkü her yanı aynı anda pişirilmemekte ve yer yer hazırlanmakta. Eğer vaktiniz kısaysa farklı bir seçenek daha uygun olabilir. Ancak zaman açısından kısıtlamanız yoksa lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

5.      Şiş

Kamp için pratik fikirler için en basit ve eski olanı şiş yapmadır. Şayet kalabalık bir ortamsa herkes kendi yemeğini hazırlayabileceği için uğraşmanıza da gerek kalmaz. Eğer çubuğunuz yoksa bile etraftan uygun dallar bularak, hemen pişirmeye başlayabilirsiniz.

Tabi dalların sizi ateşten etkilemeyecek kadar uzakta olması gerekli.

6.      Çift Brülör

Eğer arkadaşlarınız veya ailenizle kamp yapıyorsanız, çift brülör sizi mükemmel bir aşçı yapabilir. Sert hava koşullarında da kullanılabildiği için endişelenmenize de gerek kalmaz. Bir şeyi hızlıca kızartmak veya kaynatmak için oldukça pratik olup, kurulumu da hızlıdır.

Dolayısıyla sabah kalkar kalkmaz hızlı bir kahveyle güne başlayabilirsiniz.

7.      Gaz Sobası

Eğer tek kişiyseniz, gaz sobası kamp ateşi yemeği için size daha pratik çözümler sunar. Kolayca taşınabildiği için size herhangi bir zorluk da çıkarmaz. Tabi kamptan önce içinde ne kadar yakıt kaldığını bilmek de önemli. Yoksa kısa süre sonra ateşiniz sönebilir.

8.      Gazlı Barbekü

Kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu içerisinde bir diğer seçeneğiniz de gazlı barbeküdür. Oldukça pratik bir yapısı olup sebze ve et gibi besinleri pişirebilir, ısıtabilirsiniz.  Özellikle bir grup halinde gidecekseniz, lezzetli ve eğlenceli sonuçlar almanızı sağlar.

9.      Kömür Barbekü

Kömür barbekü de tercih edilebilecek seçenekler arasındadır. Burada öncelikle zahmet istediğini ve hemen sonuç alamayacağınızı bilmeniz gerekir. Ayrıca ekstradan kömür taşıma gibi bir zorunluluk da gerekir.

10. Kömür Sobası

Eğer kalabalıksanız kömür sobası size daha güzel ve sıcak yemekler sunabilir.  Böylece daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

11. Dökme Demir Tencere

Kamp ateşinde yemek için dökme demir tencere pratik ve kolay görülebilir, ancak bilmeyenler için oldukça karmaşıktır. Her ne kadar lezzetli sonuçlar verse de, almadan önce kullanımına bakmak önerilir.

12. Yakacak Odun

Eğer taşıma sorunuz yoksa yakacak odun ile pratik yemekler hazırlayabilir, su kaynatabilirsiniz. Bunun için öncelikle ateşi kontrol etmeyi çözmeniz gerekir. Bu biraz zor olsa da ardından vahşi bir ortamda lezzetli sonuçlar alabilirsiniz.

13. Hafif Odun Sobası

Eğer tek kişiyseniz hafif odun sobası size en pratik sonuçlardan birini sunar. Bölgeden topladığınız dallarla sürekli yakıt ekleyebilir, yemeğin veya suyun hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

14. Güneş Enerjili Ocak

Kamplar için en etkili seçenek güneş enerjili ocaktır. Böylece yakıt bulma-taşıma derdi kalmadan yemeklerinizi kolayca yapabilirsiniz. Zira enerjisi güneşten gelir.

15. Portatif Mikrodalga

Eğer yemek pişirme konusunda iyi değilseniz, portatif mikrodalga ile tüm problemi çözebilirsiniz. Üstelik birden fazla kişiyseniz de tercih edebilirsiniz.

16. Alkol Sobası

Alkol sobası da kamp yemekleri hazırlamanın 20 yolu arasındadır. Ancak burada limitli seçenek sunduğu bilinmelidir. Dolayısıyla yemek yapmak hatta kahve hazırlamak bile zor olabilir.

17. Sıvı Yakıt Sobası

Eğer arkadaşlarınız veya ailenizle bir kamp yapma kararı almışsanız, sıvı yakıt sobası size güzel yemekler hazırlama imkânı verir. Hafif olmaları sebebiyle hiçbir zorluk çekmeden taşıyabilir, toplayabilirsiniz.

18. Katı Yakıt Sobası

Katı yakıt sobaları, katı yakıtla çalışmaları nedeniyle limitli bir kullanım sunar. Dolayısıyla buna hazırlıklı olmanız şarttır.

19. Teneke Ocak

Eğer kalabalık bir grupla kampa gitmişseniz, teneke ocak daha kısa sürede yemek hazırlamanıza yardım eder. Üstelik kullanım bakımından da oldukça pratik yapıdadır.

20. Vakumlu Güveç Tencere

Eğer bir günlük kamp yapacaksanız, vakumlu güveç tencereler 12 saate kadar yiyecekleri sıcak tutmalarıyla sizi yemek yapma derdinden kurtarır.

Yorum gönder