Kayseri Üniversitesi
Kayseri şehrinde bulunan Kayseri Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Kayseri Melikgazi ilçesinde bulunuyor. Yerleşke olarak ise 15 Temmuz Yerleşkesi içerisinde yer alıyor. Erciyes Üniversitesinde bulunan bazı eğitim kurumlarının Kayseri Üniversitesi dahiline geçmesi ile kurulmuştur. Erciyes Üniversitesinden geçen programlar dışında yeni fakülte ve bölümler de açılmıştır. Eğitim dili Türkçe’dir ve birçok bölümde eğitim verilmektedir.
Kayseri Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite
Kayseri Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş ve bünyesine öğrenci kabul etmeye başlamışlardır. Erciyes Üniversitesi bünyesinden ayrılan birçok bölümden oluşuyor. Kayseri Üniversitesi rektörü ise Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’dır. Bünyesinde toplam 1 enstitü, 4 fakülte ve 11 farklı meslek yüksekokulu bulunduruyor. Eğitim açısından öğrencilerine kapsamlı bir eğitim sunuyor. Aynı zamanda staj imkanları da sağlıyor. Kayseri Üniversitesinin öğrencilere olanak sağlaması öğrenciler tarafından tercih edilmesini sağlıyor.
İmkan ve Olanakları
Kayseri Üniversitesi bünyesinde birçok bölüm bulunuyor ve farklı meslek türlerinde eğitim veriyor. Güçlü akademik kadrosu ile öğrencilere kaliteli eğitim imkanı sunuyor. Ayrıca Farabi öğrenci değişim programı ile hem öğrenci hem de öğretim görevlileri arasında değişim imkanı sağlıyor. Bunun yanında Erasmus programları ile öğrencilerin eğitimlerine destek sağlıyor. Bunun yanında bazı bölümlerde hazırlık sınıfları okutuluyor ve eğitim dili olarak İngilizce dili tercih ediliyor. Eğitim açısından kalitesi ile öğrencilerin dikkatini çeken Kayseri Üniversitesi bünyesinde toplam 16.734 öğrenci kaydı bulunuyor. Durum böyle olunca birçok öğrenci Kayseri Üniversitesi’ni tercih ediyor. Sadece eğitim açısından değil sosyal açıdan da birçok etkinlik düzenlemesi ile öğrencilere olanaklar sağlıyor. Ayrıca üniversite çevresinde birçok kafeterya bulunuyor. Bu imkanlar dışında öğrencilere barınma ihtiyaçları doğrultusunda da avantajlı bir üniversitedir. Kayseri Üniversitesi çevresinde hem özel hem de devlet yurtlarının bulunması öğrencilerin mağdur olmalarının önüne geçiyor. Ayrıca yurtlar dışında öğrenci evleri de bulunuyor.
Kayseri Üniversitesi Bünyesinde Bulunan Fakülteler ve Enstitü
Kayseri Üniversitesi Erciyes Üniversitesi dahilinden ayrılan bazı bölümler ve yeni açılan bölümler ile kurulmuştur. Eğitim açısından oldukça kapsamlı olan Kayseri Üniversitesi bünyesinde toplam 4 farklı fakülte bulunduruyor bu fakülteler şu şekildedir; Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Develi İslami İlimler Fakültesi’dir. Bu fakülteler dahilinde bulunan bölümler hakkında bilgi verecek olursak öncelikle Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi bölümlerinden başlayabiliriz. Uygulamalı Bilimler Fakültesi bölümleri şu şekildedir;
- Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü
- İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü
- Muhasebe ve Finans Yönetimi ikinci öğretim bölümü
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik ikinci öğretim bölümü
Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bölümleri;
- Sağlık Yönetimi bölümü
Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bölümleri;
- Mühendislik bölümü
- Mimarlık bölümü
Develi İslami İlimler Fakültesi bölümleri ise şu şekildedir;
- İslami İlimler bölümü
Kayseri Üniversitesi bünyesinde fakülteler dışında 1 tane de enstitü bulunduruyor. Kayseri Üniversitesi Enstitüsü ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’dür.
Bünyesinde Bulunan Meslek Yüksekokulları
Kayseri Üniversitesi fakülteler dışında meslek yüksekokulları kapsamında da öğrencilere eğitim veriyor. Ayrıca öğrencilere staj imkanı da sağlıyor. Bu açıdan oldukça kapsamlı olan Kayseri Üniversitesi meslek yüksekokulları ise şu şekildedir; Bünyan Meslek Yüksekokulu, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu, İncesu Meslek Yüksekokulu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Pınarbaşı Meslek Yüksekokulu, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu, Yahyalı Meslek Yüksekokulu, Yeşilhisar Meslek Yüksekokulu ve İncesu Meslek Yüksekokuludur.
Kayseri Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Bölümleri
Kayseri Üniversitesi dahilinde bulunan bu meslek yüksekokulları kapsamında birçok meslek eğitimi veriliyor. Kayseri Üniversitesi meslek yüksekokulları kapsamında bulunan meslek yüksekokullarının eğitimini verdiği bölümleri sıralayacak olursak öncelikle Bünyan Meslek Yüksekokulu bölümlerinden başlayabiliriz. Bünyan Meslek Yüksekokulu bölümleri şu şekildedir;
- Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü
- Özel Güvenlik ve Koruma bölümü
- Posta Hizmetleri bölümü
Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- Çocuk Gelişimi bölümü
- Lojistik bölümü
- Aşçılık bölümü
- Bilgisayar Programcılığı bölümü
- Bilgisayar Teknolojisi bölümü
- Çocuk Gelişimi ikinci öğretim bölümü
- Büro Yönetimi ve Yöneticiliği Asistanlığı ikinci öğretim bölümü
İncesu Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- İlk ve Acil Yardım bölümü
- Diyaliz bölümü
Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- Grafik Tasarımı bölümü
- Geleneksel El Sanatları bölümü
- Tekstil Teknolojisi bölümü
- Kimya Teknolojisi bölümü
- Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümü
- Basım ve Yayım Teknolojileri bölümü
- Laboratuvar Teknolojisi bölümü
- Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi bölümü
- İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü
Pınarbaşı Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- Bankacılık ve Sigortacılık bölümü
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü
- Pazarlama bölümü
Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- Gıda Teknolojisi bölümü
- Organik Tarım bölümü
- Bahçe Tarımı bölümü
- Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü
- Gıda Teknolojisi bölümü
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- İşletme Yönetimi bölümü
- Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü
Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu bölümleri;
- Yapı Denetimi Bölümü
- Harita ve Kadastro bölümü
- İnşaat Teknolojisi bölümü
- Mimari Resterasyon bölümüdür.
Bölümleri Taban Puanları ve Kontenjanları
Kayseri Üniversitesi bünyesinde bulunan bölümlerin taban puanları her bölüme göre değişiklik gösteriyor. Fakülteler sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinden öğrenci alımı yaparken meslek yüksekokulları tyt puan türünden öğrenci kabul ediyor. Kayseri Üniversitesi İslami İlimler bölümü kontenjanı 70 kişidir ve taban puanı 300’dür. Sağlık Yönetimi bölümü öğrenci kontenjanı 50 kişidir ve taban puanı 249’dur. Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü öğrenci kontenjanı 60 kişidir ve taban puanı 229’dur. İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü öğrenci kontenjanı 60 kişidir ve taban puanı 226 puandır. Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrenci kontenjanı 40 kişidir ve taban puanı 230’dur.
Yorum gönder