Kilo Koruma Rehberi
Çoğu insan kilo problemi yaşar. Bu problem yalnızca zayıflamakla ilgili değil aynı zamanda kilo almakla da ilgili olabilir. Gerekli yeme düzenlemeleri ve sporlarla kilolar istenilen seviyeye getirilse de bu durum çoğu zaman uzun sürmez ve kişi eski haline geri döner. Kiloyu korumak bu noktada oldukça önemlidir. İdeal kiloya gelmeyi başaran kişiler için kilo koruma rehberi bu yazıda sizlerle.
Kiloyu Korumak
Kiloyu korumak her zaman mümkün olmayabiliyor. Özellikle sıkı bir diyetten çıkıp da istenilen kiloya ulaştıktan sonra insanın kendini bırakması ve eski yeme alışkanlığına dönmesi normaldir. Bunu engellemek için pek çok diyetisyen, hastalarına kilo koruma rehberi önerir. Bu rehber, yalnızca birkaç ipucunun barındığı, kolay ve etkili bir rehberdir.
Kilo Koruma Rehberi
- Diyet sonrasında, diyet esnasında yaptığınız gibi kalori sayımına devam etmelisiniz. Diyet yaparken aldığınız kalori miktarını en fazla %15 oranında artırabilirsiniz. Diyetiniz bittikten sonraki 3 ay içinde bu şekilde beslenerek verilen kilolara ve yakılan yağ hücrelerine vücudu alıştırabilirsiniz. Ayrıca bu şekilde midenizin hacmini küçültmeye de devam edeceğiniz için vücudunuz daha az yemek yemeye başlayacaktır.
- Bazı diyetler bir besin grubuna yöneliktir. Bu diyetlerden sonra insanlar genelde diyet boyunca yemedikleri besinlere yönelirler. Diyet bitiminden sonra özlediğiniz besinleri günde 150 gram karbonhidratı geçmeyecek biçimde tüketebilirsiniz. Fakat daha fazlasını tüketmeniz hızla kilo almanıza sebep olacaktır.
- Diyet süresince sporlar yaptınız terler döktünüz. Kalori yakımını terle devam ettirdiniz. Diyetiniz sona erdiğinde ise spora karşı alışkanlıktan dolayı yapmaya devam ediyorsunuz ama diyetten önceki beslenme şeklinize geri döndünüz. Yaptığınız sporun aldığınız kaloriyi yakacağını düşünüyorsunuz. Peki bu doğru mu? Hayır. Spora karşı vücudunuz direnç oluşturduğu için gün içinde yaptığınız sporlar en fazla 400 kalori yakacaksınız ki bu yakım da aldığınız kaloriyi karşılamayacak. Bu sebeple düzenli beslenmeye devam ederek spor yapmanız gerekir, spora güvenerek istediğinizi yemeniz değil.
- Yemeğinizi yavaş ve çatalla yiyin. Beyne “tokum” mesajının gitmesiyle zaten çatalı elinizden bırakacaksınız.
- Kahvaltıda mutlaka yeşillik ve yumurta tüketin. Gün içinde tok kalmanızı sağlayacak yiyecekleri ihmal etmeyin.
- Nasıl olsa kilom olması gereken seviyede diyerek ana öğünü ya da ara öğünü atlamaktan kaçının. Özellikle ara öğünleri atlamanız, vücudunuzun insülin ve tiroit hormonlarını etkileyebilir. Bu etkilenme de direkt olarak kiloyu etkiler, unutmayın.
- Günde en az 2 litre su tüketimine özen gösterin. Su, kalorileri yakmanız için birebirdir.
- Araç kullanmayın. Mümkünse gideceğiniz yerlere yürüyün.
- Yemek yaparken pişirme işlemlerine dikkat edin.
- Fast food tüketimine geri dönmeyin. Eğer yemeği çok istiyorsanız ayda 1 kere kendinize izin verin.
- Tam yağlı yoğurt, ayran, süt, peynir gibi yiyeceklerden uzak durun.
- Kuruyemişler dostunuz olmaktan çıkmasın!
Tüm bunlara ek olarak 2 haftada 1 kendinize izin verin. Midenize vereceğiniz ödüller hem motivasyonunuzu artıracak hem de sizi mutlu edecektir.
Yorum gönder