×

Kilo Verirken Yapılan Hatalar

kilo verirken yapılan hatalar

Kilo Verirken Yapılan Hatalar

Çoğu insan, kilo vermek istiyorsa, daha az kalori tüketmesi ve düzenli olarak egzersiz yapması gerektiğini bilir. Bununla birlikte, başarılı kilo verme işlemi için bundan daha fazlası var. Yapmanız gereken şeyler arasında, yapmamanız gereken şeyler de vardır ve bu hatalar ilerlemenizi durdurabilir ve hatta tam tersine çevirebilir. Birçok insan kilo verirken çeşitli hatalar yapar ve bu hataların çoğu zaman farkına varmaz. İşte birçok insanın kilo verirken yapılan hatalar:

kilo verirken yapılan hatalar

Etiketleri Okumamak

Bugünlerde paketlenmiş yiyeceklerin birçoğu, ön tarafta sizin için gerçekten iyi olduklarına inanarak sizi kandırmak için sağlıklı görünen iddialara yer verir. Ancak beslenme etiketini kontrol ederseniz, bu iddiaların çoğunun herhangi bir gerçek bilgi tarafından desteklenmediğini göreceksinizdir. Ayrıca, bileşenler arasında -oz ile biten kelimeler olarak gizlenen çok fazla şeker vardır: fruktoz, glikoz, dekstroz, maltoz ve sükroz. Etiketleri okumadığınızda yaptığınız bir başka hata, bir paketin bir porsiyon anlamına geldiğini varsaymaktır. Ancak gerçek bu şekilde değildir ve bir paket genellikle birkaç porsiyondan oluşur. Her zaman paketin arkasındaki içerik listesini ve beslenme etiketini kontrol edin ve porsiyon boyutunu da göz gezdirmeyi unutmayın. Bu şekilde, sadece gerçekten ihtiyacınız olanı yediğinizden emin olabilirsiniz.

Her Gün Tartılmak

Her gün tartılmak kilo kaybını doğrudan engellemese de çok fazla hayal kırıklığına yol açabilir. Sağlıklı, başarılı kilo kaybının yavaş bir süreç olduğunu hatırlamak önemlidir. Tartıda ki gerçek sayı, günden güne farklı nedenlerden etkilenebilir, örneğin, adet döngüsü sırasında doğal kilo dalgalanmaları veya kuvvet antrenmanı yoluyla kas kazanma tartıda ki sayıyı etkileyebilir. Tartıda görmek istediğiniz sonuçları görmediğinizde, kilo kaybı yolculuğunuzu bitirebilir ve aşırı yemek yiyebilirsiniz. Her gün tartılmak yerine ilerlemenizi haftada bir kez izlemek için bel, kalça ve uyluklarınızın etrafında bir mezura kullanmayı deneyin. Kendinizi motive etmek için kendinizi tartmanız gerekiyorsa, bunu2 haftada bir yapın.

İçeceklerdeki Şeker ve Kalori Miktarını Unutmayın

En sevdiğiniz kahveciden aldığınız kremalı kahvede ne kadar şeker olduğunu biliyor musunuz? En popüler içecekler 40 g ile 60 g arasında şekere sahiptir. Bu bir günde tüketmeniz gereken maksimum miktarın yaklaşık 3 katıdır. Soda, meyve suları, bira ve şarap da karbonhidrat ve kalorilerle doludur, çünkü beyninizdeki iştah merkezleri sıvı kalorilere yiyeceklerden gelen kalorilere olduğu gibi tepki vermez. Diyet sırasındayken asla içeceklerdeki şeker ve kalori miktarını unutmayın. Bunun yerine bol bol su için. Suya biraz tat vermek için limon dilimleri, en sevdiğiniz meyveler veya nane yaprakları eklemeyi deneyin. Şekersiz yeşil çay da iyi bir içecek seçeneğidir.

Öğünleri Atlamak

Muhtemelen insanların kilo vermeye çalışırken yaptığı en yaygın hata, kahvaltı veya akşam yemeği gibi öğünleri atlamaktır. İlk başta mantıklı görünebilir: kalori alımınızı bu şekilde azaltırsanız, daha hızlı kilo kaybedersiniz. Bununla birlikte, öğünleri atlamak sadece metabolizmanızı yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda günün ilerleyen saatlerinde atıştırmalık ve aşırı yemek yeme olasılığınızı artırır. Size enerji verecek ve daha sonra çok fazla yemenizi önleyecek sağlıklı, besin açısından zengin bir kahvaltı ettiğinizden emin olun. Mükemmel kahvaltı, iyi karbonhidratlar, lif ve protein içerir. Yulaf ezmesi, yumurta ve yoğurt-meyve gibi sağlıklı kahvaltı seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Kendinizi Çok Kısıtlamak

Porsiyon boyutlarını azaltmak, kilo vermeye çalışan insanlar için en yaygın tavsiyelerde biridir. Doğru yapıldığında, gerçekten işe yarar. Ancak, sürekli aç hissedeceğiniz kadar küçük porsiyonları asla yememelisiniz. Kalori alımınız çok düşük olduğunda, metabolizmanız sınırlı enerjiyi korumaya çalışırken yavaşlar ve kilo vermenizi zorlaştırır. Kendinizi çok kısıtlamak ile ilgili bir başka hata, en sevdiğiniz “kötü” yiyecekleri tamamen kesmektir. Bu genellikle ciddi isteklere yol açar ve bu istekleri tatmin etmek için, ya çok fazla başka yiyecek yersiniz ya da kendinizi çok uzun süre kısıtlarsanız, en sevdiğiniz “yasak” yiyeceklere tutulur ve diyetinizden tamamen vazgeçersiniz. Sizi tatmin edecek ama kendinizi fazla doyurmayacak mantıklı boyutlarda porsiyonlar yiyin. Arada bir hile yemeğine izin verin. Haftada 1-2 hile yemeği, diyetinizle yolda kalmanıza izin verirken isteklerinizle başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

Diyetinize Lifli Yiyecekleri Dahil Etmek

Kilo vermeye çalışırken, diyetinize yeterince lif bakımından zengin yiyecekleri dahil etmek önemlidir. Çözünür lif, suyu emdiği, sindirim sisteminizde yavaşça hareket ettiği ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan jele dönüştüğü için özellikle yararlıdır. Lifin yağ emilimini yavaşlattığı ve her ikisi de vücudunuzun daha az yağ depolamasına yardımcı olan kan şekeri seviyelerini kontrol altında tuttuğu bilinmektedir. Lif açısından zengin bir diyet programına uyun. Yulaf ezmesi, fındık, soyulmuş meyveler ve fasulye çözünür lif bakımından zengindir, kepekli tahıllar, kahverengi pirinç, yapraklı sebzeler ve meyve kabukları iyi çözünmeyen lif kaynaklarıdır.

Gerçekçi Olmayan Beklentilere Sahip Olmak

Kilo kaybı için gerçekçi, uzun vadeli hedefler belirlemek şarttır. Gerçekçi olmayan beklentilere sahip olmak ve kilo kaybının kademeli bir süreç olduğunu anlamak, yolda kalmanıza ve cesaretinizi kırmamanıza yardımcı olacaktır. Beklentilerinizi daha gerçekçi bir hedefe ayarlayın. En iyi uzun vadeli sonuçlar için, haftada bir ila 2 kilo vermeyi hedefleyin.

Yorum gönder