Kredili Mevduat Hesabına İcra Gelir Mi?
Bankaların sunduğu pek çok imkan dahilinde acil nakit sorunları gibi olumsuz koşullarda da tercih edilebilecek seçenekler bulunmaktadır. Kredili mevduat hesabı da tercih edilebilecek seçenekler arasında yer almakta ve bir nevi kredi yerine kullanılmaktadır. Kredi başlığı altında kullanılabilen ancak farklı bir sisteme sahip olan kredili mevduat hesabı, pek çok soru kapsamında araştırılan başlıklardan birisi haline gelmiştir.
Kredili mevduat hesabına icra gelir mi sorusu da başlıca merak edilen detaylar arasında yer almaktadır. Kredi kullanımının belirli bir süre sonra geri ödeme yapılmadığında icra takibine kadar ilerlediği bilinmektedir. Hal böyle olunca nakit ihtiyacını karşılamak amacıyla kredili mevduat hesabı kullanan bireyler de kendi hesaplarına icra gelip gelmeyeceğini merak etmektedir.
İcra Takibi Kredili Mevduat Hesabı İçin Geçerli Midir?
Bankalar tarafından sağlanan avantajlar arasında yer alan kredili mevduat hesabı (KMH) hakkında icra takibi kredili mevduat hesabı için geçerli midir sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Farklı bir sisteme sahip olmasına rağmen kredi mantığı ile aynı işleyişe sahip olan kredili mevduat hesabı, geri ödeme yapılmadığı durumlarda bu sorular hakkında araştırılmaktadır.
Normal kredi kullanımlarından farklı olarak kredili mevduat hesabının kullanılmadığı zamanlarda faiz uygulaması durmaktadır. Yani otomatik ödemelerde veya alışverişlerde KMH üzerinden ödeme yapmazsanız bu hesabınıza faiz uygulanmayacaktır. Bunun sonucunda da icra takibinin yapılması olası değildir. Ancak normal kredilerde geri ödeme ve faiz uygulama zorunluluğu olduğu için borçların ödenmemesi halinde icra takibi başlamaktadır.
KMH Borcu Ödenmezse Ne Olur?
Kredili mevduat hesabı kullanan bireyler, KMH borcu ödenmezse ne olur sorusunu oldukça merak etmekte ve bu konu hakkında yazılan yazıları incelemektedir. Kredili mevduat hesabı olarak adlandırılan bu sistem, mevduat hesabında bulunan miktarın çok daha fazlasının harcanmaya izin verilmesi işlemidir. Bir bakıma kredi görevi gören bu işlem, belli bir faiz oranına sahiptir.
Diğer kredi kullanımlarına göre icra ve buna benzer işlemler borçların ödenmemesi durumunda uygulanan yasal işlemlerden birkaçıdır. Bunun yanında sistem olarak farklı bir işleyişe sahip olan KMH, borç ödenmemesi halinde neler olabileceği kapsamında incelenmektedir.
- KMH kullanımı söz konusu olduğunda bankalara göre değişiklik gösteren faiz oranları uygulanmaktadır.
- KMH kullanılmadığında faiz uygulaması durmaktadır.
- KMH kullanımlı için oluşan borçların ödenmemesi halinde ek faiz uygulanarak birkaç ay uzatılabilmektedir.
- Borçların tamamen ödenmemesi durumunda da yasal süreçler başlamaktadır.
Kredili mevduat hesabının kullanımına bağlı olarak oluşan borçların yasal sürece dahil olmadan ödenmesinde fayda olacaktır. Faiz uygulanan ve borç olarak görülen her işlemde borcun düzenli olarak ödenmemesi durumunda gerekli uyarılar yapılmakta ve belli bir süre sonra da yasal işlemler başlatılmaktadır.
KMH Borç Ödemesi Nasıl Olur?
Herhangi bir yasal sürece dahil olmamak adına KMH borç ödemesi nasıl olur sorusunun yanıtını araştıran bireyler ihtiyaç duydukları cevabı bulabilmektedir. Kredi mantığı kapsamında bankalar tarafından müşterilere sunulan kredili mevduat hesabı, bireylerin bu hesabı kullanması halinde aktif hale gelir ve hesaba faiz uygulanır.
Uygulanan faiz ile birlikte kullanım miktarı borç olarak geri dönmektedir. KMH kullanımına bağlı olarak bahsi geçen borcun ödenmesi konusunda bilinmesi gerekenler ise şunlardır:
- Hesabı kullanmanız halinde geri ödeme günü geldiğinde bu işlem otomatik olarak gerçekleşmektedir.
- Borç ödemenin otomatik olarak gerçekleşmesi için hesabınızda bakiye olması gerekmektedir.
- Aktif olarak kullandığınız kredili mevduat hesabınızda bakiye olmaması durumunda ödemeniz gereken tutar KMH limitinizden tahsil edilmekte ve bir sonraki aya faizli bir şekilde devredilmektedir.
Yorum gönder