×

Leyla Tara Suyabatmaz Kimdir?

Leyla Tara Suyabatmaz

Leyla Tara Suyabatmaz Kimdir?

Leyla Tara Suyabatmaz, Suyabatmaz Demirel Mimarlık firmasının ortaklarından biri olarak Mimar Leyla Tara Suyabatmaz 1966’da İstanbul’da doğmuştur. Bir iş kadını olarak Leyla Tara Suyabatmaz 1984 senesinde Robert kolejinden mezun oldu. 1989 senesinde Mimarlık Fakültesi ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu Leyla Tara Suyabatmaz, 1997 senesinde Ela tasarım merkezi ve 2010’da RAMPA İstanbul Sanat galerisinin faaliyete geçirdi.

Leyla Tara Suyabatmaz

İş Hayatı

Leyla Tara Suyabatmaz 1992’de senesinde İstanbul Mimarlık konferansları düzenlemeye başladı. Bununla beraber 1997 senesinde Ela tasarım mağazasını açtı. 2004 senesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi yüksek lisans programı kurucu üyeleri arasında yer alan Leyla Suyabatmaz 1993 senesinde Enka Vakfı yönetim kurulu üyesidir.

2010 senesinde rampa İstanbul Sanat galerisini faaliyete geçiren Leyla Suyabatmaz İstanbul’da faaliyet gösteren Suyabatmaz Demirel Mimarlık ofisinin temellerini 1995’te attı. Viyana’da çeşitli mimarlık ofisleri ile birlikte hareket eden Suyabatmaz Türkiye’ye döndükten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi kurucularından biri olduğu Bilgi Üniversitesi mimari tasarım yüksek lisans programında eğitim vermek için çalıştı.

Bununla beraber kendi mimarlık ofisiyle beraber bir yandan da yeni projeleri yapmaya devam etti. 2006 senesinde Yıldız Teknik üniversitesinden mezun olan Hakan Demirel ile New York’taki projelerinden sonra Arif Suyabatmaz ile ortaklık kurdu.

2008 senesinde Suyabatmaz, Demirel olarak ofisin ismini değiştirdi. Suyabatmaz konut ticari ve Ofis dolaylı fonksiyonlarında yoğunlaşan mimari altyapısı ile beraber yüksek katlı rezidanslar kadar mimari 11 Kim.’ den ve faaliyete geçen mimari oluşumlardan söz edebiliriz. Malzemelerin Titiz olması renk ve detay seçimlerin her zaman titizlikle olması ve uygulanması gibi durumları baz alınarak geliştirilen ofis dekorasyonları Suyabatmaz için imza niteliği taşır.

Zengin mimari bir dil kullanan fonksiyonlar ve farklı mekansal etnik kökenleri birleştirme kararına gitmiş ve bu şekilde geliştirilmiştir.

Yorum gönder