Pöh Ne Kadar Maaş Alır?
Pöh Ne Kadar Maaş Alır? Özel Harekat olmak isteyen kişiler tarafından sık yöneltilen sorular arasındadır. Lise ve ortaokul mezunu polis, baş polis ve kıdeme sahip olan polislerin maaşlarının en az 4 bin 729 TL’den 5 bin 143 TL’ye yükseltildiği söylenebilir. Bu durum derece ve kıdemsel farklılıklara göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda ön lisans, lisans mezunu olan polislerin de maaşları kademelerine ve derecelerine göre 4 bin 735 TL’den 5 bin 279 TL’ye kadar değişkenlik göstermektedir.
Son güncellemeyle birlikte % 5,49’luk zam ile birlikte 5 bin 500 TL ile 6 bin 600 TL arasında PÖH maaşı değişkenlik gösterir. Bu maaşlara ek olarak aile geçim indirimleri, ek ödemeler dahil olarak eklentiler yapılır. Yapılan artışlar ile birlikte ödenen maaşlar, Polis Özel Harekat polislerinin birimlerine göre de belirlenmektedir.
PÖH Nasıl Olunmaktadır?
PÖH olmayı hayal eden binlerce kişi bulunmaktadır. Bu hayali gerçekleştirmek için iki tip seçenek vardır. Bunlardan bir tanesi PMYO öğrencisi olanlar son dönemlerinde PÖH olmak istediklerini belirtmelidirler. Yani öğrencilik esasındayken başvuru yapmak gerekir. Diğeri ise polis kadrosunda olan polislerin, müracaatta bulunarak başvuru yapmalarıdır. Geçirilecek eğitimlerin ardından mezuniyet derecesine göre PÖH maaşı almak mümkündür. Zaman zaman POMEM tarafından da dışarıdan PÖH alımları yapılabilmektedir.
Adayların bu yönde yapılan ilanları sürekli takip etmesi gerekir. Gerekli kadroyu alabilmek için şartlardan bir tanesi de 28 yaşını aşmamış olmaktır. Ayrıca erkek adayların tercih tarihi ve başvuracakları tarih arasında da en azından 3 yıllık bir sürenin bulunması gerekir. Bunun yanı sıra en azından lise mezunu olma gibi bir şartta yer almaktadır. PÖH eğitimleri genellikle 3 ay gibi bir sürede yapılarak, tamamlanmaktadır. Daha sonra alınacak eğitimin puanlamasıyla atama yerleri tercih edilir. Atama yapılacak olan yer ise puanlamaya bağlı olarak belirlenmektedir.
PÖH Ne Görev Yapar?
Özel Harekat polisleri, alımları için ayrı kontenjanlar açılabilmektedir. Meslek içi alım ya da PMYO öğrencilerinden tercih yapabilme şartı vardır. Bu şartlarla mesleğe geçen kişiler, terör örgütlerinin yaptığı silahlı eylemleri etkisiz hale getirir. Kaçırılmakta olan gemi, uçak ve benzeri her türlü ulaşım araçlarını kurtarma operasyonlarını yönetir. Failleri etkisiz hale getirir ve rehin alınan kişileri kurtarır. Genel güvenliğe tehdit oluşturan tehlikeli şahısları yakalamak ve etkisiz hale getirmek de görevleri arasındadır. Ayrıca devlet büyüklerinin güvenliğini sağlar ve iç karışıklık olaylarına müdahale eder. PÖH olan kişiler, PÖH maaşı olarak ayrı bir ödenek alır. Devletin hayati çıkarlarına karşı oluşan tehditleri ve riskleri mücadele ederek önler. Devletin bağımsızlığını, varlığını ve vatanın bölünmezliğini korumak PÖH’lerin görevleri arasında yerini almaktadır. Ayrıca güvenlik riskinin yüksek olduğu alanlarda, ülkelerde de temsilciliklerin, diplomatların da korunmasını sağlayan önemli birimlerden bir tanesi olarak ifade edilebilir.
Yorum gönder