×

Probiyotikler ile Bağışıklığı Kuvvetlendirme Yolları

Probiyotikler ile Bağışıklığı Kuvvetlendirme Yolları

Probiyotikler ile Bağışıklığı Kuvvetlendirme Yolları

Grip aylarının nihayet gelmesiyle beraber başta nezle olmak üzere türlü türlü enfeksiyonların çoğalabileceğine uzmanlar dikkat çekiyor ve bu rahatsızlıkların giderilmesinde probiyotiklerin ne denli mühim olduğundan bahsediyor. Enfeksiyonların durdurulmasında ve bu rahatsızlıklar hasebiyle sürekli ama sürekli antibiyotik kullananların bağırsak yapısını tekrar normale getirmeyi sağlayan probiyotik ilaçlar alınması bir sürü uzman tarafından tavsiye edilir. Havaların giderek soğuklaşması ile birlikte gündelik rutinlerimiz farklılık gösteriyor; yaz aylarında daha fazla dışarıda ve açık alanlarda geçirilen vakitler kış aylarının nihayet gelmesiyle birlikte konser, tiyatro, lokanta, mağaza ve avm gibi kapalı alanlara göre yönelim değiştiriyor. Çok fazla bireyin bir arada bulunduğu hava almayan ortamlarda öncelikli olarak covid-19 ve nezle olmak üzere bir sürü bulaşıcı hastalık ve türevlerine imkân sunuyor. Havanın sıcaklığının azaldığı aylar ile birlikte farklılaşan gündelik rutinlerin ilk olarak küçükler olmak üzere her seviyeden insana geçen rahatsızlıkların daha sık bir biçimde görülür olacağına atıf yapan uzmanlar, bu aylarda bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için uzmanların önerdiği probiyotik desteklemelerinin edinilmesini sık sık vurguluyor. Hasta olmamak için probiyotik kullanma alışkanlığı edinmeye özen gösterelim. Probiyotikler ile Bağışıklığı Kuvvetlendirme Yolları;

Probiyotikler ile Bağışıklığı Kuvvetlendirme Yolları

Probiyotik Kullanmanın Vücudumuzda Yaptığı Değişimler

  1. Sindirim Yapısını İyileştirerek Direnci Arttırır: Sindirim yapısındaki mikroplar, bünyenin genel sağlığı üstünde mühim bir öneme sahip. Aslında bilinenin tersine bağırsaklarda oluşan problemler, sadece sindirim sorunları biçiminde meydana gelmiyor. İmmün sistemiyle direkt olarak ilişkili olan bu alanda meydana gelen problemler bünyenin çoğunu tetikliyor. Ve probiyotikler de bağırsak yapısını iyileştirerek olma ihtimali olan sorunların önüne duvar örüyor. Aslında gündelik tüketim alışkanlığına dahil yapılan probiyotiklerle bağırsak yapısını iyi bir seviyede tutmak ve olası problemleri daha yaşanmadan engellemek çok olası.
  2. Patojenik Maddelerin Sebep Olabileceği Sorunları Engellemeye Yardımcı Olur

Probiyotiklerin bağırsak yapısın üstündeki önemi ve iyileştirme etkisinden bahsettik. İşte bu iyileştirme esnasında probiyotikler orada oluşan patojenik maddelerin dışarı salınmasına da kolaylık oluyor. Bağırsakta oluşması neticesinde sıklıkla hazımsızlık ya da mide bulantısı şeklinde kendini adeta ben buradayım olarak gösteren bu tür patojenik maddeler bilhassa yolculuk sırasında bünyeyi uğraştırarak gücün azalmasına neden oluşturabiliyor. Bu husus bahse konu olduğunda da beden çevreden gelecek mikrop ve virüslere karşı açık bir pozisyonda bulunuyor. Fakat planlı probiyotik alımı; bakteri kimyasını iyileştirdiği için meydana gelecek problemleri engelleyebiliyor, problemlerin seviyesini düşürebiliyor. Probiyotik mikropların immün sistemdeki en mühim işlevlerinden birisi de vücudun doğal yapısını zararlı etmenler için bir duvar örmesine tetikleyici olmaktır.

  1. Kilo Alımını Önleme ve Beden Dengesini Muhafaza Etmeye Yardımcı Olur

Probiyotikler; öncelikli olarak bağırsak işlevleri olmak üzere, bedenin genel manada düzenini muhafaza etme hususunda mühim bir yer tutar. Bunun sebebi bedenimizdeki bütün sistem, immün sistemiyle ilişkili ve oluşan her farklılık immün sistemi üstünde pozitif ya da negatif bir etki meydana getiriyor. İşte bu sebeple bedenin uygun ölçüde kalması kuvvetli bir bağışıklık için çok fazla önem arz ediyor. Hepinizin sandığı gibi aşırı fazla yağ bünyeyi ve yapıları zorlarken az yağlı olmak da bünyenin bitap kalmasına neden oluşturuyor. Sorunsuz bir yeme-içme planına eklenen probiyotikler bedenin uygun ağrılığını muhafaza etmeye kolaylık olduğu için uzun raddede immün sistemini kuvvetlendiriyor. Bu husus da gerek rahatınızı gerekse de hayat seviyenizi iyi bir seviyeye taşıyor.

Her Gün Probiyotik Almayı Aksatmayın

Destek veya gıdalar ile vücuda sokulabilen probiyotiklerin bedenimizdeki yansımalarının anlaşılabilmesi için her gün programlı şekilde almamız gerekiyor. Probiyotik ile kuvvetlendirilmiş süt, kefir, peynir, yoğurt, pekmez ve sirke gerek elde edilmesi çok basit gerek de rahatlıkla yenebilecek probiyotik gıdalar içerisinde yer ediniyor. Bu maddeye besin oluşturan probiyotikler olarak da yer eden, soğan, sarımsak, turşu, , keten keneviri, kuru baklagiller ve yulaf şeklinde olduğu biliniyor. Bir gün içinde temel ya da ara yemeklerimize takviye yapabileceğimiz bir tabak probiyotikten besin değeri yükselmiş yoğurt yemek bu amaçlarınıza olanak sağlar.

Probiyotik Yokluğu Ne Şekilde Fark Edilir?

Probiyotik noksanlığını kavramanın en basit şekli bağırsak içerisinde meydana gelen gaz sıkışması, hazımsızlık, tuvalete çıkamama ya da karında şişlik duygusu gibi birtakım rahatsızlıklar şeklinde oluşabiliyor. Bu noksanlığı azaltabilmek için, günde daha fazla probiyotik ve bunu içeren gıdalara yer vermemiz mühim bir etkisi yapacaktır. Bir günde kesinlikle iki üç sefer süt ve ayran gibi gıdaları tüketin. Eğer gereksiniminiz daha çok ise günde bir adet daha yoğurt yiyebilirsiniz. Yeşilliklerinize kesinlikle sirke dökmeyi ihmal etmeyin.

Yorum gönder