Simli Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır
Her evin havasını değiştiren ilk şey duvardır. Duvar dekorasyonları ev sahibine binlerce seçenek sunmaktadır. Bu seçenekler her kişinin zevkine ve beğenisine göre değişiklik göstermektedir. Son zamanlarda ise oldukça popüler olmaya başlayan simli duvar kağıtları ve boyaları da eve oldukça farklı hava katmayı başarmıştır. Evin herhangi bir odasında kullanılabilen bu simler, kadın erkek farketmeksizin her iki cinsiyetin de ilgisini çeken dekorasyon malzemelerinden biri olmuştur. Günümüzde mutfaktan yatak odasına kadar neredeyse her odada karşımıza çıkan simli duvar kağıdı ve simli boyaları temin etmek de oldukça kolaydır. Normal duvar boyasıyla simi karıştırarak elde edilen bu boya türü, özellikle 21. Yüzyılda en gözde ev dekorasyonu ürünlerinden biri konumundadır. Duvarlarımıza yeni bir dekoratif görüntü getirecek farklı bir trend elde etmeyi umuyorsak o zaman simli boya bizim için uygundur. Bu parıltılı boyayı uyguladıktan sonra duvarlarımız ışıl ışıl parlayacak. Kuşkusuz bu ilk şey olacak ve evimize gelenlerin dikkatini çekecektir. Bu uygulama ise şöyle yapılır: Önce duvara iki kat su bazlı silikon duvar boyası uygulayın. Daha sonra ise su bazlı duvar boyasının tamamen kurumasını bekleyin. Kuruması için yaklaşık iki ile dört saat arası bekledikten sonra ise daha önce hazırlanmış olan simli boya karıştırılıp duvara uygulanır. Ancak bu işlemi iki kere yapmak daha güzel bir duvar ortaya çıkaracaktır. Yüzeyin parlaklığını arttırmak istiyorsanız ikinci katı 4 saat sonra yapabilirsiniz.
Birbirinden farklı ev dekorasyon yöntemleri vardır. Bunlar, kişilerin zevklerine göre değişiklik göstermektedir. Hem her geçen gün modanın değişmesi hem de her kişinin birbirinden fakrlı zevklere sahip olması, boyalarda da çeşitliliğe neden olmaktadır. Sağlanan bu çeşitlillik sayesinde, her kişi kendi zevkine uygun bir boyayı bulup evini dekore edebilme imkanı bulmaktadır. Simli boya tercih edenler ise öncelikle uzun süre duvarın durumuna göre boyamamışsa bir kat boya uygulaması ve zemini güncellemesi gerekmektedir. Ardından parıltılı tozu boyanın içine koyun ve iyice karıştırın. Tabi bunu yaparken de az miktarda su ekleyerek boyayı inceltiyoruz. Bu, boyamızın topaklanmasını önleyecektir. İlk adım olarak işlem yapılacak olan duvara katı boya uygulamalıyız. Gümüş boyamızı son kat olarak kullanıyoruz. Biraz uğraştırıcı işlemler sonucunda karşılaşacağınız görüntü ise sizin tüm yorgunluğunuzu alıp götürmeye yetecektir. Parıltılı boya uygulaması cep dostu bir uygulama olmadığından ve ev dekorasyonunda inanılmaz değişiklikler getireceğinden, evini ve işyerini değiştirmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Fakat tüm bu işlemler yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları şunlardır: Boyayı kullanmadan önce ve boyarken sık sık karıştırılmalıdır. Simli boya ile dekore edilecek olan duvardan güzel görünüm elde edebilmek için duvarın; temiz ve kuru olması gerekmektedir. Püskürtme için kısa tüylü su bazlı saten rulo veya serçe rulo kullanılmalı. Ayrıca boyaya karıştırılabilecek en iyi parıltı tozu, ince toz parıltı tozudur.
Evde kendi kendinize ve kendi imkanlarınızla simli duvar kağıdı hazırlamak ve uygulamak ise şu şekilde olmaktadır. Öncelikle ilk olarak duvardaki boya çok eski veya plastik boya ise öncelikle bir kat yapışkan astar uygulanır. Daha sonra ise paketin içinde ince toz parıltı yavaş yavaş karıştırılır. Boyayı su ile seyreltirken topaklanmaması için parıltılı toz dökülmeli ve eşit şekilde dağıtılmalıdır. Tüm bu işlemlerin en önemli kısmı iyice karıştırılmış olmasıdır. Boya için kullanılan bu ışıltılı simleri neredeyse her yerde bulmak mümkündür. Hem herhangi bir boya mağazasında hem de online boya mağazalarından kolaylıkla temin edilebilen bu simli boyalar, evin havasını kolaylıkla değiştirebilmektedir.
Yorum gönder