×

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi akademik birimi içerisinde birçok sayıda fakülte, yüksekokul ve enstitü bulunmaktadır. Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezuniyet ardından pratik çalışmalar düzeyine odaklanarak araştırmaya dayalı birinci sınıf bir üniversite haline gelmeyi amaçlayarak, Dünya standartlarında bilimin gelişmesine destek verecek ve birinci sınıf bilim insanı, bilgin, mühendis ve uzman yetiştirecek, gelişen endüstrilerle Türkiye ve Japonya’nın dahil olduğu güçlü ortaklıklar kurarak ve bu ortaklıklar temelinde yenilikler yaratan bir üniversite olmayı hedeflemektedir.

Aynı şekilde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya’nın refah, kalkınma ve stratejik önceliklerine esas teşkil edecek fikirler üretecek ve bu amaç doğrultusunda proje geliştirecek, araştırma yapacak ve ana rol almak isteyen bir üniversitedir.

İstanbul’da bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin eğitim dili genel olarak İngilizce olarak belirlenmiştir.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde muayene, uzaktan tedavi, acil müdahaleler yapılmakta ve psikolojik destek sağlanmaktadır.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları, uzman hekim, uzman psikolog ve hemşirelerin yer aldığı Sağlık Hizmetleri Merkezi’nden ihtiyaç duyduklarında herhangi bir ücret ödemeden yararlanabilmektedir. Hasta haklarına büyük önem verilir ve büyük bir özenle ve gizlilikle tedavi edilir. Hastalar gerektiğinde ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına gönderilir.

Üniversitenin Sağlıklı Yaşam Merkezi, öğrenciler tarafından sporla iç içe bir üniversite hayatı sürdürmeye teşvik edilmiştir. Sahada ve merkezde stüdyolarda; kapalı futbol, ​​basketbol, ​​voleybol, hentbol, ​​tenis, masa tenisi, yüzme, dans, pilates imkanları sunulmaktadır. Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki tüm öğrenciler spor tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilirler. Kapalı spor salonları ve yüzme havuzu hem üniversite personeli hem de üniversite dışından üye olan üyeler tarafından kullanılabilir.

Yarı Olimpik kapalı yüzme havuzunda SAVAK sistemli filtrasyon, otomatik bilgisayarlı dozaj sistemi ile şartlandırma, ısıtma sistemi, yerden ısıtmalı havuz kenarları, ayak dezenfeksiyon havuzu ve havuz çevresinde sürekli çalışan nem alıcılar bulunmaktadır. Havuzda ayrıca yüzme dersleri verilmektedir.

Personel ve diğer üniversiteler için önemli bir referans merkezidir. Elektronik kütüphane hizmetleri ile Türkiye’den ve dünyanın çeşitli yerlerinden araştırmacıların yanı sıra öğrencilerin bilgi ve dokümantasyona erişimi sağlanmaktadır.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi “olarak, kütüphane kabul edilen üniversitenin kalp ve faaliyetleri ve gelişmeler” bu anlayışla desteklenmektedir. Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda her türlü basılı, elektronik, görsel-işitsel bilgi kaynakları sağlanmaktadır. Bilgi kaynakları basılı olarak raf sistemi ile kamuoyuna sunulmaktadır. Elektronik platformdaki bilgi kaynakları kütüphanedeki multimedya bilgisayar laboratuvarı tarafından kullanılabilir ve kişiler uzaktan erişim ile kendi dizüstü bilgisayarlarını kullanabilirler.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. İletişim Tasarımı Bölümü dersleri için kullanılmaktadır. Animasyon projeleri için özel ışık masası bulunmaktadır. Laboratuvar, animasyon projeleri için kullanımının yanı sıra bölüm öğrencilerinin bilgisayar ve internet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde tasarlanmıştır.

PC Laboratuvarları: Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin tüm öğrencilerinin kullandığı bilgisayar laboratuvarlarında bulunan bilgisayarlar, farklı çalışmaların yapılmasına olanak sağlayan tüm programlarla donatılmıştır. Kampüs içerisinde farklı lokasyonlarda tamamı internet bağlantılı 9 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.

CAD/CAM Laboratuvarı: Bilgisayar destekli tasarım (CAD) (Bilgisayar Destekli İmalat) / Bilgisayar Destekli Üretimde öğrenciler bilgisayar ortamında tasarladıkları nesneleri veya özel kodlama teknikleri kullanarak oluşturdukları programları sisteme aktararak gerçek nesneler üretebilmektedir. İmalat (CAM) laboratuvarı. Üretim bandı ile entegre bir “insansız üretim sistemi” oluşturulmuş ve sisteme robot ünitesi eklenmiştir.

CIM Laboratuvarı: Öğrenciler, CIM (Computer Integrated Manufacturing) laboratuvarında teorik ve pratik deneyim kazanırlar. Öğrenciler, üniversite eğitimleri boyunca farklı endüstriyel sektörlerde karşılaşabilecekleri olası ileri teknoloji sorunları hakkında bilgi edinme ve bunları nasıl analiz edip çözüm üretebileceklerini öğrenme fırsatı bulurlar.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Laboratuvarı: Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kullandığı laboratuvar, gerekli tüm elektronik ve teknolojik altyapıya sahiptir. Deney tabloları öğrencilerin ikili çalışabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca laboratuvarda bulunan LABVIEW yazılımı sayesinde öğrenciler bilgisayar ortamında çeşitli deneyler yapma imkanına sahiptirler.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur. Müzik, tiyatro, edebiyata ilgi duyan öğrenciler de bu topluluklara göz atabilirler. Bu topluluklar ile öğrenciler üniversitede sosyal yaşamlarını aktif bir şekilde sürdürmektedir.

Üniversite yetiştirdiği yeni nesil ve oluşturacağı toplum ile özel sektör, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları arasında iş birliği sağlayacak ve bilim, teknoloji ve bilgi temelli katma değeri yüksek ekonomiye geçişte öncü rol üstlenecektir.  Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya’nın bilim ve teknoloji politikaları çerçevesinde araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmesini sağlayacak, Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya arasında bilimsel, teknolojik ve toplumsal iş birliğinin artmasını amaçlayan faaliyetler yürütmektir.

Açılan Bölümler Nelerdir?

Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır.

Kimya Mühendisliği: Mühendislik Bölümlerinde birinci sınıf öğrencilerine verilen kimya dersleri kapsamında kimya laboratuvarında teorik kimya bilgilerine paralel olarak deneysel uygulamalar yapılmaktadır. Laboratuvarlarda, öğrencilerin kimyasal madde ve reaksiyonları tanımlamalarına yardımcı olmak için anyon-katyon analizleri, çökeltme, nötralizasyon, redoks reaksiyonları deneyleri genellikle gruplar halinde yapılır. Aynı şekilde Sanal Kimya Laboratuvarı (simülasyon laboratuvarı) da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle inorganik reaksiyonlar, termokimya, titrasyon, gazlar ve kuantum kimyası deneyleri simüle edilerek hata hesaplamaları, grafik çizimi, lineer regresyon ve yaklaşık hesaplamaların yapıldığı bu laboratuvarda 1.016 deney yapmak mümkündür.

Grafik Tasarım: Bu laboratuvarlarda Grafik, Grafik Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı bölümleri öğrencilerinin kullandığı i-mac’ler, video projektörler ve renkli yazıcılar bulunmaktadır. Çizim, grafik, tasarım vb. çalışmaların yürütüldüğü bu laboratuvarlarda proje çalışmaları için gerekli tüm yazılımların en son sürümleri kurulur.

Makine Mühendisliği: Mühendislik Fakültesi, özellikle Makine Mühendisliği Bölümü tarafından kullanılmaktadır. Bu laboratuvarlarda temel elektronik ve enstrümantasyon eğitim setleri, sensör eğitim setleri ve üniversal gerilim-basınç test cihazları bulunmaktadır. Ayrıca, şaftlarda ısı transferi ve akış ölçümü, burulma ve bükülme için bir yüzey inceleme ve görüntüleme mikroskobu, sertlik ölçüm cihazı ve test ekipmanı bulunmaktadır. Laboratuvarlarda “standart elektronik cihazlar kullanılarak temel elektronik ölçme yöntemleri ile ilgili deneyler, temel sensörlerin kullanıldığı ve gerekli sinyal işleme devrelerinin öğrenciler tarafından yapıldığı deneyler, malzeme mekaniği ve mukavemet alanında çekme-basma deneyi deneyleri, 3 nokta eğilme testi, 4 nokta eğme testi ve nihai çekme kapasitesi ölçüm deneyleri ”

Bilgisayar Mühendisliği: Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kullandığı laboratuvar, özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği programlarının en önemli uygulama ortamlarından biridir. Motorola ve Intel eğitim kitleri ile donatılmış laboratuvarlar oldukça geniş bir alanda mikroişlemci eğitimi vermektedir.

Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi bünyesinde bulunan multimedya laboratuvar ile öğrencilerin multimedya uygulamalarını kullanmalarına olanak sağlayan önemli teknolojik donanıma sahiptir. Ayrıca bilgisayar destekli ders ve sunumlar için gerekli donanıma sahip multimedya destekli 52 derslik kurulmuştur. Bu sınıflar özellikle görsel ağırlıklı derslerde kullanılmaktadır.

Yorum gönder