Uniswap (UNI) Hakkında Detaylı Bilgi: Nedir, Nereden Alınır?
Merkeziyetsiz bir borsa olan Uniswap (UNI), Ethereum tabanlıdır. Uni coin nedir halka çık olmasının da etkisiyle yatırım yapmayı düşünen birçok kişi tarafından düşünülür. ETH ile ERC20 takasına imkân tanımakta olup, likidite havuzlarına katkıda bulunma izni verir.
Her kripto parada olduğu gibi, burada da öncelikle bir cüzdan açmanız gerekir. Aşağıdaki tabloyu incelerseniz, soğuk ve sıcak cüzdan farklarını görebilir, hangisini tercih etmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz;
Soğuk Cüzdan | Sıcak Cüzdan |
İnternet bağlantısı bulunmaz. | İnternet bağlantısı vardır. |
İnternet olmadığı için dışarıdan saldırı alamaz. | İnternet bağlantısı olması sebebiyle saldırı alabilir. |
Çevrimiçi bağlantı olmaması, hızlı alım-satım yapılmasına imkân vermez. | İnternet olduğu için işlemler hızlıdır.
|
Coini uzun süre bekletmek isteyenler için idealdir. | Aktif alım satım yapacaklar için idealdir. |
Tablo I: Soğuk ve sıcak cüzdan farkları.
Eğer kararınızı vermeden önce daha detaylı şekilde incelerseniz, daha doğru bir seçimde bulunabilirsiniz.
Uniswap Kim Tarafından Kuruldu?
Yatırımcılar sadece bir coinin nasıl alınabileceğini değil, kurucusunu öğrenmek için de soru sorabilir. Uni coin nedir sorusuna bu bakımdan Hayden Adams tarafından oluşturulduğu şeklinde cevap verilebilir.
Adams Uniswap üzerinde çalışırken, farklı projeler içerisinde de bulunmaya devam etmiştir. DeFi için likidite meydana getirmek için oluşturulan bu coin,
- Piyasa yapım sürecini otomatikleştirme,
- Riski sınırlandırma,
- Tüm taraflar masrafları azaltma ile etkinliğe daha fazla teşvik eder.
Kullanıcıların kimlik zorunluluğunu kaldırmakta olup, token çiftleri için likidite havuzları meydana getirilebilir.
Uniswap Madenciliği Nasıl Yapılır?
Eğer gerekli yatırımı yapmaya hazır olsanız bile, Uniswap madenciliği yapmanız imkânsızdır. Zira madenciliği yapılacak bir sistemde değildir. Bakiyeler, aralıklar ile arz eder. Bu sebeple sadece madencilik düşünüyorsanız, farklı bir coin değerlendirmeniz önerilir.
Uniswap Nasıl İşler?
Uniswap ile geleneksel kripto para borsaları incelenirse, daha farklı yapıda olduğu görülür. Uniswap borsası incelendiğinde, Automated Market Maker içerisinde bir tür olan Constant Product Market Maker tasarımı ile çalıştığı görülür.
İçerisinde bulunan likidite sağlayıcıları, iki token’in eş değer miktarını yatırmak suretiyle bir piyasa oluşturur. Buna herkes katılım gösterebilir.
Uniswap Nasıl Satın Alınır?
Uniswap tıpkı diğer coinler gibi alınır. Dolayısıyla aşağıdaki maddeleri takip ederek, kısa sürede işlemleri tamamlamanız mümkündür;
- Herhangi bir coin borsasına üye olun.
- Hesap bilgilerinizi girin.
- Uniswap alın.
Burada genellikle alım 1 birim şeklinde değil, yatırılan değere göre belirlenir. Örneğin 10 veya 20 Türk Lirası değerinde almanız da mümkündür. Dolayısıyla borsaya ne kadar yatırırsanız, yatırımın büyüklüğü o kadar olur.
Eğer nasıl nakit olarak alabileceğinizi düşünüyorsanız, tek yapmanız gereken öncelikle coinleri satmaktadır. Ardından da nakdi yollamak istediğiniz hesap seçilir. Ödeme emrinin yapılmasıyla beraber işlemler tamamlanır.
Burada bilmeni gereken, borsaların planlı satış da sunabilmesidir. Örneğin belirli bir seviye geldiğinde otomatik satış istiyorsanız, bunu sağlayan coin borsaları daha pratik çözüm sağlar. Zira her dakika bakmaksızın, kolay bir şekilde satış gerçekleştirilir.
Uniswap Kredi Kartı İle Alınır Mı?
Her coinde olduğu gibi, Uniswap fiyat da neredeyse her dakika güncellenen yapıya sahiptir. Eğer almayı düşünüyorsanız, o anki değerleri tekrar incelemeniz şarttır. Burada birçok kişinin merak ettiği konulardan biri, kredi kartı ile alım yapılıp yapılmayacağıdır.
Bu durum her borsada değişiklik gösterir. Bazıları işleme izin vermezken, bazıları yapma imkânı tanır. Tek dikkat etmeniz gereken izin verse bile daha fazla ücret talep edebilir. Bu sebeple kredi kartıyla ödemeyi düşünüyorsanız, detaylı bir şekilde değerlendirmeniz gerekir.
Yorum gönder