×

Uzun İlişkilerde Hangi Problemler Yaşanır?

Uzun İlişkilerde Hangi Problemler Yaşanır

Uzun İlişkilerde Hangi Problemler Yaşanır?

Uzun İlişkilerde Hangi Problemler Yaşanır?, ilişkilerin türüne göre farklılaşır. Her ne kadar insanlar uzun ilişkilerde böyle problemler yaşanmayacağını düşünse de durum böyle değildir.

Günümüzde kadın erkek ayırt etmeksizin herkes uzun süreli ilişkiye başlamak ister. Zira kısa ilişkiler insanı yoran bir yapıya sahiptir ve problemleri vardır. Ancak birçok kişi ilişki uzadıkça hangi durumların meydana gelebileceğinin farkında değildir. Bunlar maddesel olarak şöyle verilebilir;

  1. Güven Sorunu
  2. İletişim Problemleri
  3. Maddi Problemler
  4. Ortak Alana Dair Sorumluluklar
  5. Tartışma
  6. Aşkın Bitmesi
  7. Dışarıdan Gelen Müdahaleler
  8. Alışkanlık Oluşması

Bu sebeple uzun bir ilişki istiyorsanız, öncelikle bunları bilmeli ve tüm önlemleri önceden almanız gerekir. Zira bir sorun başladıktan sonra çözülemeyecek seviyeye kısa sürede gelebilir. İlişkiler karşılıklı olduğu için bu gibi durumlar karşı tarafla iletişim kurulması gerekir.

Ayrıca ilişkiye başlamadan önce bilinmesi gereken her durum konuşulmalı, sonraya bırakılmamalıdır. Zira bu durum olumsuz bir şekilde karşılanır.

Uzun İlişkilerde Hangi Problemler Yaşanır

1.      Güven Sorunu

Uzun ilişkilerde yaşanan sorunlar arasında ilk olarak güven problemleri verilebilir. Partnere güven duymak her ilişkinin temelidir. Bu kalktığında uzun süre devam ettirmek de imkânsız hale gelir.

Her ne kadar uzun süreli bir ilişkide partnere güven duyabileceği düşünülse de, bu her zaman geçerli değildir. Zira arada bazı çözülemeyen problemler varsa bu durum yaşanabilir. Arada aşk bağı kalmamışsa ve bir alışkanlık meydana gelmişse, partnerlerden biri sadakatsizlik yoluna gidebilir. Bunu önlemek için bu bağları sürekli canlı tutmak gerekir.

Ayrıca kişiler güven duymayı da öğrenmelidir. Bazen insanlar ortada hiçbir şey yokken bile istenmeyen düşüncelere kapılabilir. Eğer karşı tarafın sadakatsiz olduğunu düşünüyorsanız, ilk önce ona açmadan gerçeklere bakmanız, emin olmanız gerekir. Sonrasında da hissettiklerinizi partnerinize söylenmeli, konuşulmalıdır.

2.      İletişim Problemleri

Uzun ilişkilerde en çok yaşanan problemler arasında bir diğer madde de iletişim sorunları görülmesidir. Birçok kişi böyle bir durumu tahmin etmez. Zira zaman arttıkça konuşulacak şeylerin çoğaldığı hissi yaygındır.

Ancak genelde bu durum tam tersidir. Birbiriyle aylar ve yıllar geçiren çiftler, bir süre sonra iletişimsizliğe düşebilir. Bunun temel nedeni konuşulacak hiçbir şeyin kalmamış olmamasıdır. Bu durumda problemler de artarak birikir ve ilişki sona erebilir. Peki, bu durumda ne yapılmalıdır? İletişim sorunlarının bir nedeni kişilerin ortak vakit geçirmemesi, birlikte aktivite planlamamasıdır.

Tatil planları, romantik sürprizler, beraber yapılan hobiler bu duruma etkili bir çözüm getirir. Böylece aradaki bağ tekrar kurulabilir. Ancak bunun zaman içerisinde aşılabileceği hatırlanmalıdır.

3.      Maddi Problemler

Her insan zaman zaman maddi açıdan problemler yaşar. Bu bazen kısa, bazen de uzun dönemlerde oluşur. Günlük hayatta karşılaştığımız sorunlar arasında yer alsa da, bazen partnerler durumu olumsuz karşılayabilir. Bunu önlemek için ilişkiye başlamadan partnere doğru karar vermek, bu gibi problemler olursa neler yaşanabileceği konuşulmalıdır.

4.      Ortak Alana Dair Sorumluluklar

İlişkide kişisel alan kadar, ortak alan da büyük bir öneme sahiptir. Burada en sık yapılan hata bir süre sonra ortak alanın sorumluluklarının, bir partnere yıkılmasıdır. İlişki problemleri arasında kişileri yoran bir yapıya sahiptir.

Eğer partneriniz ortak alana dair sorumluluklarını yerine getirmeye başlamışsa, küçük bir şey bile olsa hemen uyarmanız gerekir. Zira zaman içerisinde büyüyeceği için farklı sorunlara neden olur. Bunda sizin zamanında durumu konuşmamanızın da etkisi vardır.

5.      Tartışma

Tartışmalar ilişkilerin olmazsa olmazları arasınadır. Ancak aynı zamanda çiftlerde yaşanan ilişki sorunları arasındadır. Eğer tartışmalar artmışsa, sebepsiz yere oluyorsa ve bir çözüme kavuşmuyorsa bazı problemlerin olduğuna işaret eder.

Eğer ilişkinin devam etmesini, iki tarafın da duygusal anlamda zarar görmemesini istiyorsanız oturarak sorunun ne olduğunu konuşmanız gerekir.

6.      Aşkın Bitmesi

Her ilişkinin temelinde bulunanlardan bir tanesi de aşktır. Bir ilişki başladığında taraflar birbirine büyük bir sevgi bağıyla bağlanır. Ancak bazen bu aşk zamanla tükenebilir. Gerek sevgililer, gerekse evliler arasında sıkça oluşan durumlar arasındadır.

Bunun farklı nedenleri vardır. Ortak bir şey yapılmaması veya az olması, iletişimsizlik ve romantizme önem verilmemesi aralarında sayılabilir. İlişki problemleri arasında bu durumda çözüm bulmak şarttır. Ancak kısa sürede aşkın tekrar getirilebileceği de düşünülmemelidir.

Ona küçük sürprizler yapmak, romantizme değer vermek, birlikte hobiye başlamak ve iletişim bağını tekrar kurma gayreti göstermek çözüm olabilir.

7.      Dışarıdan Gelen Müdahaleler

İlişkide günümüzdeki sorunlar arasında dışarıdan gelen müdahaleler de bir etkendir. Her ne kadar etkisi olmayacağı düşünülse de, kişiler üzerinde bir baskı kurar. Böylece tartışmalar da artabilir. Eğer bir ilişki çok uzamışsa gerek arkadaşlar, gerekse aileler artık bir sonuca bağlanmasını, evliliği isteyebilir.

Bu durumda her iki taraf arasında bir baskı kurulur. Dolayısıyla dışarıdan müdahale işaretleri görülmeye başlandığı anda bir kenarı itilmeden partner ile konuşulmalı ve hemen çözülmelidir. Zira zamanla bunlar artar.

8.      Alışkanlık Oluşması

Aşkın ortadan kalması, ilişkinin de biteceğini göstermez. Aslına bakıldığında bu durumda bir ilişki devam edebilir. Bunun nedenlerinden biri de bir alışkanlık haline gelmesidir.

Eğer sevgiliniz ve eşiniz ile ilişkiniz alışkanlık olmuşsa bu durumu konuşmanız, çözmek istediğinizi belirtmeniz gerekir. Küçük romantik hediyeler ve dakikalar bu bağı oluşturmada yardım eder. Ancak bir müddet de beklemek gerekir.

Yorum gönder