×

WordPress İle E-Ticaret Sitesi Kurmak

Wordpress ile e-ticaret sitesi kurmak

WordPress İle E-Ticaret Sitesi Kurmak

WordPress ile e-ticaret sitesi kurmak; bu alanla ilgilenen pek çok firmanın merak ettiği alanların başında geliyor. E-ticaret sitesi kurmanın aşamaları göz önüne alındığında çok sayıda girişimci en uygun ve en kaliteli içeriği hazırlayarak internet satışına başlamak istiyor. WordPress ile bu alanda çalışmak da tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor.

E-ticaret alanı her geçen gün genişleyen ve 7 gün 24 saat hizmet sunan yapısıyla fiziksel ticarete alternatif olarak düşünülmektedir. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla internet satış alanları da hız kazandı ve kısa süre içinde çok sayıda kişiye ulaştı.

E-ticaret alanının avantajlarından faydalanmak isteyen ve teknolojik yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilerin tercihi olan bu alan; pek çok fayda sunmakta ve ilgi odağı olmaktadır. E-ticaret yapmanın temelde iki yöntemi vardır: Birincisi hazır bir e-ticaret sitesi üyeliğiyle satış yapmaya başlamaktır.

Ancak ileriye dönük ve daha özel şekilde oluşturulmuş bir e-ticaret satışı yapmak isteyenlerin tercihi ise; e-ticaret sitesi kurmak şeklinde olmaktadır. Şimdi WordPress ile e-ticaret sitesinin nasıl kurulabileceğine ve bu yöntemin ayrıntılarına birlikte bakalım:

WordPress İle E-Ticaret Sitesi Kurmanın Adımları

WordPress aracılığıyla site oluşturma noktasında izlenmesi gereken bazı adımlar vardır. Bunlar hem kurulumun kolay ve rahat şekilde yapılmasını hem de e-ticaret sitesi için gereken detayların oluşturulmasını sağlar. E-ticaret sitesi kurmak alanında uzman kişi ve firmalarla çalışıldığı takdirde zor olmayan bir süreçtir. Sırasıyla bu işlemin adımlarına göz atalım:

Wordpress ile e-ticaret sitesi kurmak

Alan Adı Satın Alma İşlemi

Öncelikle e-ticaret sitesi oluşturmanın temel adımı olan alan adı bir diğer tabirle domain satın alınır. Alan adı özetle müşterilere ulaşmak konusunda temel etkendir ve internette firmaya ait olan adrestir. Çeşitli uzantılarla desteklenen alan adı; bir kez oluşturulur ve aynısından başka bir ad olmaz.

Barındırma Hizmeti Edinme İşlemi

Barındırma hizmeti bir başka deyişle hosting; kısaca siteye ait tüm bilgilerin tutulduğu ve 7 gün 24 saat kesintisiz olarak çalışan ve internet hizmeti sunmak için oluşturulmuş bilgisayarlardır ve server ya da sunucu adıyla da bilinirler. Aynı zamanda devamlı internet bağlantısı sağlama işlevi vardır.

SSL Sertifikası Edinmek

SSL sertifikası; tıpkı somut ürünler için garanti sunan sertifikalar gibi düşünülebilir. Bu da sanal alan garantisidir ve bir internet sitesinin doğruluğunu ve veri akışını inceleyen bir hizmettir. Günümüzde internet kullanımında özellikle de internet satışında en önemli noktalardan biri; güvenlik etkenidir. Bu nedenle SSL sertifikası almak hem gerekli hem de faydalı bir işlemdir. Müşteri ve site sahibi için de önem arz eder.

WordPress Kurulum Aşaması

Bu aşamaya ancak; alan adı aldıktan, barındırma hizmeti ve SSL sertifikası edindikten sonra ulaşılabilir. WordPress ile yapılmış e-ticaret siteleri de; bu adımların hepsini izlemiş ve ardından kurulum aşamasına geçmiştir.

WordPress ile kurulum yapmak için öncelikle firmanın yapısına uygun bir tema seçimi yapmak gerekir. Tema seçimi; bir e-ticaret sitesinin içeriği hakkında izlenim oluşturur ve bir nevi firmanın görünen yüzüdür. Bu nedenle tema belirleme işlemini özenli ve firmanın içeriğine uygun olacak şekilde hazırlamak önemli bir konudur.

Seçim esnasında WordPress’in ana sayfasında sunduğu ücretli ya da ücretsiz tema seçeneklerinden bir tercih yapılabilir. Ücretsiz olarak çok sayıda seçenek barındıran sitede; daha özel ve ayrıntılı site tasarımı edinmek isteyenler için de ücretli temalar da mevcut.

Ücretli ya da ücretsiz tema arasında seçim yapmak biraz zor gelebilir. İlk başta ücretsiz seçeneği daha cazip gelecektir; ancak daha sonra ileriye dönük olarak çok daha fazla çeşit barındıran ücretli seçeneği de mantıklı görünecektir.

Dolayısıyla bu noktada karar verirken en belirleyici etken hem de iş başlarken bulunan bütçe; hem de e-ticaret sitesi için ileride yapılması planlanan içeriklerdir. Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken bir başka konu da; ücretsiz temalarda yaşanabilen güvenlik açıkları konusudur. Zaman zaman yaşanabilen bu durum; bilgilerin ele geçirilmesi ve olumsuz bir satış süreciyle sonuçlanabilir.

Ücretli temalarda ise; güvenlik testlerinden geçmeden piyasaya sürüm olmadığı için aynı şartlar söz konusu değildir. Sonuçta tema seçimi; firmanın marka yüzü sayılacağı için devamlı değiştirmek ya da geçiş yapmak uygun olmayabilir. Başlangıçta girişilen işin gerek bugün gerekse yarınki hedeflerini göz önünde bulundurmakta ve buna göre seçim yapmakta fayda var.

Bu noktada öneri olarak sunulabilecek bir başka bilgiyse; kurulum aşamasında sitenin yedeğini almak olabilir. Kimi zaman gerekli görülmese de; geleceğe dönük yapılan ve özen gösterilen bir iş için önemli bir ayrıntıdır.

WordPress Kurulumunda Uygulanan Diğer Adımlar

Tema seçimi yapıldıktan sonra bu alanda yapılacak bazı adımlar şöyledir:

  • Gerekli eklentilerin etkin hale getirilmesi
  • Demo data kısmının içeri aktarılması
  • Genel kurulum ayarlarının yapılması

Bu adım ve düzenlemelerden sonra; istenirse farklı tema seçimlerine göre tema özelleştirme gibi tercihler de söz konusu olabilir. E-ticaret sitesi düzenleme ve bu alanında başarıyı yakalamak; en baştan sağlam ve güvenilir bir altyapı kurmakla yakından ilgili bir süreç. Bir satış sayfasına girildiğinde ilk izlenim oluşturan öğe; sayfanın düzeni ve teması olduğu için bu noktaları başarılı bir şekilde kurmak; e-ticaret alanında ön plana çıkmak için dikkate değer noktalardan biri oluyor.

Yorum gönder