×

Yunanistan Yaşam Koşulları, Nasıl Vatandaş Olunur?

Yunanistan

Yunanistan Yaşam Koşulları, Nasıl Vatandaş Olunur?

Felsefe ve Bilim tarihinin kökenini oluşturan Yunanistan, Tarihte tüm araştırmacıların en sevdiği konulardan birisi olan Helen Uygarlığının devamını getirmiş devlettir. Antik Yunan gibi yıllara kadar uzanan köklü tarihi ve Mitolojik ögeleri ile tüm dünyaya nam salmış ve oldukça tanınan bir ülke olan Yunanistan, Bizim ülkemizin Batısında kalan komşularımızdan birisidir. Tarih boyunca Edebiyat, Tarih, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Simya gibi birçok bilim ve diğer uğraş dallarını günümüze taşıyan uygarlıktır. Bu uygarlık kökenine sahip olduğundan, Yunanistan ülkesi de adeta bir tarihi köken niteliğindendir. Bu tarihi doğallıklarını koruyan Yunanistan, sadece tarih açısından bile dünyanın en çok turist alan yerlerindendir. Büyük İskender’in başarılı savaş girişimleri sonucunda Yunanistan Helenistik Döneme geçiş yapmıştır. Böylelikle kendi kültürlerini batıdan doğuya kadar birçok toprağa yaymışlardır. Bu Helenistik dönemin bitmesi ile Yunanistan Roma İmparatorluğu olarak devam etmiştir. Tarihin en büyük imparatorluklarından ve en zengin imparatorluklarından birisi olan Roma İmparatorluğu, bu Yunan kültürünü dünyanın birçok yerine yaymıştır. Roma İmparatorluğunun yıkılması ile yerini Bizans İmparatorluğu almıştır. 1453 yılında ise Osmanlı Devleti’nin Bizans’ı Fethetmesi ile birlikte, Bizans İmparatorluğu sonsuza dek yıkılmıştır. Günümüzün Yunanistan’ı ise 1830 yılında Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını elde ederek kurtulmuştur.

Yunanistan

Balkan bölgesinin tam olarak güneyinde yer alan bu güzel topraklar, günümüz Türkiye sınırlarının batısında kalmaktadır. Türkiye ile sınır komşuları olmasının yanı sıra, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan ile de sınır komşudur. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan Yunanistan Devleti, Başkenti olan Atina ile tüm turistleri üzerine çeken oldukça etkileyici şehirlere sahiptir.

Yunanistan halkının kullandığı resmi dil Yunancadır. Fakat bunun yanında ülkede yaşayan Türkler, Makedonyalılar ve Arnavutlar da kendi dillerini konuşmaktadır. Ülkemizden birçok insan yılın her döneminde Yunanistan’a turistik amaçlı ya da göç amaçlı gitmektedir. Sınır komşumuz olan Yunanistan’a İsterseniz Edirne sınır kapısı üzerinden kara yolunu tercih edere, İsterseniz Hava yolu ile 1 ya da 1,5 saatlik bir uçuş ile gidebilir, isterseniz de İzmir’den kalkan gemiler ile yarım saat içerisinde Yunanistan’a gidebilirsiniz. Yunanistan ile ilişkilerimiz günden güne iyileşmektedir. Bu ilişkiler artık geçmiş sebeplere ve savaşlara dayandırılmadan güzel bir yol izlenerek geliştirilmektedir. Komşu ülke olmanın yanı sıra, bu iki ülke birbirine çok fazla turist gönderip turist almaktadır. Ege denizine kıyısı olan Yunanistan, Avrupa’dan da birçok turist de Yunanistan gibi balkan ülkelerine her yaz akın etmektedir. Türkiye ile ilişkileri düzelmeye başlayan Yunanistan’ın, ülke içerisindeki bazı mirasları UNESCO tarafından özel olarak korunmaktadır. Tarih kokulu bu memleket, birçok arkeolojik kazı çalışmasının da yuvası olmuştur.

Yunanistan vatandaşlığı ülkemizden ve başka balkan ülkelerinden sık sık alınan bir vatandaşlıktır. İki tarafa da bağlı göçmen olanlar genelde bu vatandaşlıklardan birisini seçmektedir. Vatandaşlık için yapılacak en iyi seçenek Yunanistan konsolosluğu ile iletişime geçmektir.

Yorum gönder